Privreda oslonjena na moderno obrazovanje

0

Uslovi za EU konkuretna privreda i moderno obrazovanje: Volfram Mas
 

Projekat realizuje nemačka organizacija za tehničku pomoć i saradnju GTZ u saradnji sa Pro kredit bankom, uz podršku Ministarstva prosvete Srbije i kako je na predstavljanju u beogradskoj Prvoj ekonomskoj školi rekao Mas, program ima za cilj da učenicima objasni uzroke svetske krize i približi odnos sa bankama i bankaraskim proizvodima.

Program edukativnih radionica započet je krajem novembra prošle godine, a stručnjaci Pro kredit banke održali su više od 50 predavanja o značaju odgovornog upravljanja, finansijama, potrošnji i ulaganju u dugoročno unapređivanje životnog standarda, rekla je predsednica Izvršnog odbora Pro kredit banke Svetlana Tolmačeva.

Program je namenjen učenicima završnih razreda srednjih ekonomskih škola i deo je projekta reforme stručnog obrazovanja u Srbiji, čiju je realizaciju započeo GTZ u saradnji sa Ministarstvom prosvete Srbije 2002. godine.

U projektu učestvuje više od 9.600 učenika iz 46 škola u 39 gradova, a predstavljanju programa prisustvovao je i ministar prosvete Žarko Obradović koji je istakao da će predavanja pomoći da đaci bolje razumeju uzroke globalne ekonomske krize čime će, kako je rekao, biti kompetentniji i u prednosti, bilo da žele da se zaposle ili da nastave školovanje.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here