Ljubitelji prirodne kozmetike i prirodne nege shvataju koliko je značajno da vode računa šta stavljaju na svoje telo.

Kokosovo ulje

Opšte je poznato da je kokosovo ulje veoma hranljivo i dobro kako za kožu tako i za kosu. Sadrži lauričnu kiselinu koja ima sposobnost da suzbija različite mikrororganizme, sve problematike lica, a posebno bubuljice. Pored toga što oporavlja skalp i samu dlaku, kokosovo ulje daće kosi sjaj i volumen pa će izgledati gušće, čak i ako je tanka.

Krastavac

Krastavac sadrži dosta vode što ga čini sjajnim sredstvom za hidrataciju, a zahvaljujući susptancama koje sadrži može se koristiti i u borbi protiv bora. Kao što većina zna često na otečene i umorne oči stavljamo kolutove krastavca. U kombinaciji sa jogurtom i medom, čini dobro poznatu masku za hidrataciju.

Jaja

Jaja ombinovana sa drugim sastojcima u maskama za lice smanjuju podočnjake, čuvaju pore, hidriraju kožu i čine je elastičnijom. Takođe odlična su zamena za regenerator za kosu.  Ono što treba da znate je da ih obavezno ih ispirate hladnom vodom, da se ne bi zalepila za vlasi.

Palenta

Palenta pomešana sa medom čini savršenu smesu za piling. Kupovni pilinzi često nisu dovoljno jaki i njihovom primenom se ne mogu videti rezultati. Ovaj pirirodni piling je odličan ukoliko želite da regenerišete vašu kosu.

Limun

Limun se stotinama godina unazad koristi kao fantastična namirnica za negu kose i kože.Limunska kiselina je odličan eksfolijator, pa se tako limun našao kao najbolji borac za čistu i zdravu kožu, ali i kao prirodni preparat za dubinski oporavak korena kose.Limun čisti kožu i posvetljuje kosu. Odličan je za borbu protiv akni i mitisera, a u kombinaciji sa medom i prirodnim uljima od njega se mogu praviti različite maske za kosu I kožu lica.

Pivo

Dame su nekad pivo koristile kako bi svojoj kosi dodali sjaj. Ono je puno vitamina B, cinka, gvožđa i magnezijuma. Osim toga ima antibakterijska svojstva, pa je idealno za maske za lice i problematičnu kožu. Takođe odlično obnavlja i hrani vlasi vaše kose pa ga možete mešati sa vašim šamponom ili regeneratorom.

1 COMMENT

  1. Nije samo do kozmetike, vasa koza reaguje na hranu i tecnost koju konzumirate, na fizicku aktivnost, na kvalitet vode, vazduha itd. Nekad nazalost moramo koristiti i hemijska resenja, jer nam se okolina promenila.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here