Nedelja 17.02.2019.
16:47 >> 21:06h
Vestionline, blic.rs

Bio je beskrajno ponosan na nju: Ilda Šaulić je bila Šabanova mezimica

youtube
Šabanova ćerka Ilda Šaulić

Muzički dar Šabana Šaulića, koji je rano jutros poginuo u stravičnoj saobraćajnoj nesreći u Nemačkoj, nasledila je i njegova mezimica Ilda. Ona je već više od deset godina prisutna na estradnom nebu, a sa pokojnim ocem često je nastupala. Snimili su i zajedničku pesmu "Ne okreći se, kćeri".

youtube
Ilda i Šaban Šaulić snimili su duetsku pesmu "Ne okreći se, kćeri"

Kada je pre deset godina krenula stopama slavnog oca, Ilda Šaulić se nikada se nije oslanjala na Šabanovu popularnost. Želela je, kako kaže, da sama krči svoj put, lagano stepenik po stepenik, na šta je otac Šaban bio posebno ponosan.

- Kada čovek prati svoje dete od samog starta, od devojčurka, on zna svaki njen korak, ponašanje i Ilda nikada nije bila u tom fazonu. Uvek je imala svoj stil koji nije provokativan. Mene usrećuje da je izabrala baš taj stil - govorio je Šaban Šaulić.

On je bio ponosan što je njegova ćerka skromna i nikada nije privlačila pažnju provokativnim izgledom.

- Ilda je patrijarhalno vaspitana. Dobro, to je tako zahvaljujući majci koja je vodila računa o njima - ističe Šaban.

- On nikada nije bio strog, a sad tek, nekako je sa unucima nekao drugačiji nekako sa nama, doduše sad ima više vremena nego kad je bio sa nama. Sad nadoknađuje ono vreme koje nije imao kada smo mi bili deca, ali je izuzetno popustljiv i blag - pričala je Ilda.

Šaban Šaulić nastradao je jutros u teškoj saobraćajnoj nesreći u Nemačkoj. Nesreća se dogodila u gradu Bilefeldu, u severozapadnom delu Nemačke.

Šaban Šaulić rođen je 6. septembra 1951. godine u Šapcu. Bio je pevač, muzičar i producent. U toku bogate karijere u medijima i od publike je dobio nadimak "kralj narodne muzike". Snimio je na stotine pesama, a prošle godine velikim koncertom u beogradskoj "Štark Areni" proslavio 50 godina karijere. Niko nije ni slutio da će u tragičnoj nesreći poginuti. 

2019 © - Vesti online