Utorak 09.10.2018.
15:55
Vestionline, Tanjug

Govore "okrenite se budućosti", a misle "priznajte Kosovo"

Epa/ EPA-EFE
Ivica Dačić

- Šta znači okrenuti se budućnosti? - pitao je Dačić, koji je danas učestvovao na panelu "Bezbednosni izazovi na Balkanu", u Temišvaru, a na kome su on i ministar spoljnih poslova Rumunije Teodor Meleškanu, razmenili iskustva i razmišljanja o aktuelnim izazovima i njihovim uzrocima u regionu. 

- Tu formulaciju koriste politički doktori kada je u pitanju Kosova, ''okrenite se budućnosti, ostavite Kosovo''. Pa, recite ovima u Prištini ''okrenite se u budućnosti, budite autonomija u Srbiji''. Prebijete nekog, pa mu posle kažete ''okreni se budućnosti''. Nije to tako jednostavno. To su parole, to nije život - rekao je Dačic. 

Ova reakcija ministra spoljnih poslova Srbije usledila je po završetku panela, a na komentar koji mu je upućen iz publike - da je 90 odsto njegove prezentacije bilo odlično, ali, posvećano prošlosti, a da je "budućnost ključna i ona interes vaše (Dačićeve) države" .

- Budite konkretni, pa mi recite šta hoćete? Je li da Srbija prizna Kosovo? - zapitao je Dačić.

- Govorimo ovde o konkretnom problemu, koji je u toku, koji se rešava. Ne govorimo o srednjem veku. Možete da kažete Špancima i Kataloncima da se okrenu budućnosti. Možete da kažete i Moldaviji i Moldavcima, ovima iz Pridnjestrovlja da se okrenu budućnosti...- rekao je Dačić i zaključio: 

"Mi smo u procesu rešavanja ovog pitanja i ono nije završeno, a vi budite direktni i kažite šta tačno mislite". 
 

2019 © - Vesti online