Utorak 25.09.2018.
11:00
blic.rs, Vestionline

Tramp ima novu moćnu zver i upravo je pokazao celom svetu (VIDEO)

youtube.com/THEMAJESTIRIUM1
 

U nedelju je stigao u Njujork gde je na ulicama Menhetna prvi put viđena u javnosti njegova nova "Zver", "kadilak" baziran na modelu CT6. Posle deset godina u službi, limuzina predsednika SAD, poznata i kao Zver (The Beast) odlazi u penziju.

Ljubitelji državničkih limuzina nisu videli jedan, već čak dva Trampova "kadilaka", jer obezbeđenje predsednika SAD, Tajna služba, koristi dva identična automobila u karavanu kako bi se zbunili potencijalni napadači.

Trampov "kadilak" je opremljen gomilom zaštitnih sistema, pa se procenjuje da je težak 7-9 tona. Tajna služba drži detalje o vozilu daleko od javnosti, opet zbog bezbednosti predsednika.

Spekuliše se da poseduje sistem protiv požara, noćnu kameru, lanser za suzavac, zapečaćenu ventilaciju kabine i poseban sistem za odbranu od raketnog napada. Dizajn nove Zveri je, opisuju američki mediji, sličan staroj limuzini s nekim "novim i modernim detaljima", a i poboljšanim sistemom zaštite i neprobojnim staklima.

Uz to što izgleda kao da može da sruši zgradu, proizvođači garantuju da je i "okretan" te da će njime agenti "lako manevrisati".

U slučaju najgoreg, limuzina je opremljena zalihom krvi sa krvnom grupom predsednika, kako bi mogla odmah da mu se ukaže prva pomoć.

"Masivno čudovište lepih linija", je malo detaljniji opis Trampovog novog vozila kojim će se voziti. Rad na dizajnu započet je 2013. godine, a većina detalja se držala u tajnosti.

Limuzina ima raspored sedenja kao i prošli model 2+3+2, a enterijer će imati neke dodatke koje je zahtevao predsednik Tramp.

2019 © - Vesti online