Četvrtak 13.09.2018.
14:15
b92.net, Vestionline

Šta vam govori položaj tela psa tokom spavanja?

instagram.com/ilove_pitbulls
Foto: Ilustracija

Ako zaspe na boku

Ako pronađete psa kako spava na boku to može da znači da je pas srećan i da se oseća sigurno. Spavanje na boku može da nam kaže da je pas zadovoljan svojim vlasnikom i da mu je lepo pored njega. Pas je stekao poverenje u vas.

Ako su šape ispod tela, rep dodiruje glavu, a spava sklupčano 

Veoma čest položaj za spavanje kod pasa, je ovaj, takozvani položaj lisice. Psi ovakvim položajem tela, pri spavanju, zadržavaju svoju telesnu temperaturu. Psi koji spavaju u ovom položaju nježni su, umiljati i prijateljski raspoloženi. 

Spavanje na stomaku, sa ispružene sve četiri noge 

Ako psi spavaju sa nogama ispruženim, na stomaku, a glava im dodiruje pod, to može da znači da je taj pas veoma energičan i živahan, pa mu taj položaj pomaže da brže reaguje. 

Spavanje na leđima, sa sve četiri "u vis"

Spavanje u ovakvom položaju ne bi trebalo da vas zabrine. Pas jeste u ovom položaju najranjiviji, ali kada u vašem domu spava na ovaj način to je samo zbog toga što ima visok stepen poverenja i sigurnosti kada se nalazi pored vas. 

Spavanje na stomaku, dok je drugi deo tela savijen na jednu stranu 

Spavanjem u ovom položaju vaš pas ne može da se opusti u porpunosti, jer su mu mišići napeti. Međutim, to ne bi trebalo da vas brine mnogo, jer ne mora da znači da se pas ne oseća sigurno. Ako je pas avanturističkog duha i ako je veoma energčan, spavaće ovako. 

Spavanje na leđima sa zadnjim nogama u vazduhu 

Pas je srećan i opušten u ovakvom položaju, a upravo ta poza za spavanje mu pomaže da se oslobodi viška toplote. Aktivni i razdragani psi troše mnogo energije tokom jednog dana, pa im je potrebno da se rashlade dok spavaju. Posvetite se vašem psu, a on će na moge načine izraziti svoja osećanja i potrebe, ovo je jedan od njih.

2019 © - Vesti online