Petak 29.06.2018.
04:00
G. Gligorević - Vesti

Čuvari srpskog jezika i istorije

Nastava je, inače, bila bazirana na učenju srpskog jezika, istorije, kulture i tradicije srpskog naroda. Učiteljice Branislava Bajić, Mirjana Zubić i Bojana Lasica zajedno sa predsednikom školskog odbora Borislavom Živkovićem trudili su se da deci približe i pojasne ritam, melodiju i pravila njihovog maternjeg jezika koji, u okruženju u kome žive, više nije njihov prvi jezik.

Od septembra ove godine, dakle s početkom nove školske godine, biće organizovani i časovi veronauke.

Đaci i nastavnici srpske škole "Nikola Tesla" u Nijagari, osim učenja srpskog jezika i negovanja kulture i tradicije naroda kome pripadaju, za osam godina postojanja škole bavili su se i drugim lepim i značajnim stvarima.

Ove godine, 10. jula, na dan rođenja našeg čuvenog naučnika po kome je škola i dobila ime, đaci, nastavnici i roditelji okupiće se kod Teslinog spomenika pored Nijagarinih vodopada i deveti put zaredom položiti cveće velikom pronalazaču u čast.

Susret sa vršnjacima

Osim obeležavanja Teslinog dana, škola je organizovala i Srpski dan u Forestvienj Public Sćool
u Nijagari. Bila je to prilika da naša deca svoje kanadske drugove i drugarice upoznaju sa značajem Teslinih pronalazaka i da doprinesu da se njegovo ime otrgne od neopravdanog zaborava na ovom kontinentu. 

2019 © - Vesti online