Ponedeljak 25.06.2018.
15:37
D. Pašić - Vesti

Nada poslednja umire!

D. Pašić
 

- Samo da ovako nastavimo - čulo se od momaka u prvim redovima, koji su pola sata pre početka došli u prostorije "Tesle" kako bi na velikom bimu zajedno bodrili "orlove". Ipak, i pored odličnog početka videlo se da stvari ne idu u željenom pravcu:

- Neobjašnjivo smo stali, razigrali rivala. Stekao se utisak kao da smo se prepali kada smo dali gol umesto da nam to bude motiv da nastavimo još bolje. U drugom poluvremenu Švajcarci su imali igrača više, pošto im je očigledno arbitar Birh pomogao, pogotovo kad nije sudio prekršaj nad Mitrovićem. Nismo imali snage da sačuvamo makar remi, ali uveren sam da možemo dobro odigrati protiv Brazila - naglasio je Srđan.

D. Pašić
Familija Aleksić iz Trauna kod Linca

Sami sebe pobedili

Veselo je bilo i u kući familije Aleksić u naselju Traun kod Linca. Stigli su prijatelji s obeležjima naše selekcije, bodrili su Ivanovića i drugove, ali na kraju nije bilo mnogo razloga za slavlje.
- Tipična situacija kada pobediš samog sebe. Ispustili smo veliku šansu, ali nada umire poslednja. Fudbal nije slučajno najvažnija sporedna stvar na svetu - poručili su gosti u kući Aleksića, zakazavši novo druženje već za sredu, 27. juna, kad Srbija od 20.00 sati igra protiv reprezentacije, koja je do sada pet puta bila najbolja na planeti.

Mnogi su se razočarali u igru našeg tima, međutim, realno gledano nema šta da se zameri Kolarovu i saigračima:

D. Pašić
Slavlje u klubu "Nikola Tesla" iz Linca posle gola Mitrovića

- Krenuli smo kako se samo poželeti može, sve je išlo na našu vodenicu. Postigli smo pogodak na vreme i umesto da nastavimo i istom ritmu i očigledno šokiranog protivnika dotučemo, neobjašnjivo smo pali. Na to se nadovezao sudija, koji je očigledno vidno bio naklonjen Švajcarcima. Nečuveno, za tako poznatog arbitra, međutim smatram da smo sami krivi. Teško je tražiti šansu za prolaz protiv Brazila, ali dok se igra sve je moguće. To su pokazali i rezultati nekih drugih utakmica na Mondijalu - analizirao je Milan Bubnjević, i sam svojevremeno fudbaler.

Podrška iz Filaha

I članovi srpskog kluba "Nikola Tesla" iz Filaha, u pokrajini Koruška, organizovano su pratili dešavanja na utamici u Kalinjingradu. U centru grada Filaha su stigli s obeležjima naše države, pre svega sa zastavama. Ipak, sve je bilo uzalud.
- Malo je nedostajalo da makar dođemo do boda. Nismo imali sreće, ali ni pravde, jer sudija nije bio na nivou zadatka prilikom prekršaja nad Mitrovićem. Nadam se pored svega da možemo iznenaditi Brazil - kaže sekretar kluba Bojan Glišić. 

2018 © - Vesti online