Sreda 13.06.2018.
11:26
Tanjug

Prijović: Nema motivisanijeg od mene za meč sa Švajcarskom

MN Press
Aleksandar Prijović, jedva čeka meč sa Švajcarcima

- Definitivno biće pravi derbi protiv Švajcarske, ne postoji motivisanija osoba od mene na svetu. Dosta prijatelja iz Švajcarske mi je poželelo da pobedim... Igrao sam za njih, sad za Srbiju i biće čudan osećaj. Idem da pobedim - rekao je Prijović na konferenciji za medije u Svetlogorisku, bazi "orlova" u Rusiji.

Napadač PAOK-a dodao je da poznaje mnogo švajcarskih reprezentativaca sa kojima je igrao zajedno poput Mihaela Langa, Stivena Zubera i drugih.

- U Švajcarskoj dosta ljudi živi sa Balkana. Odakle su skoro svi talentovani i nije čudno što se izdvajaju i među najboljima su u toj zemlji - rekao je Prijović i konstatovao da perfektno priča tamošnji jezik, ali i da i dosta švajcarskih reprezentativaca razume srpski.

Prednost Srbije je što ima dosta igrača koji su igrali toliko značajne utakmice u karijerama, smatra Prijović.

- Tesko je porediti Mundijal sa bilo kojom utakmicom, možda je kao neko finale. Ne postoji druga šansa, igra se jedna utakmica i šta si uradio - uradio si. Svaki sekund je bitan, a mi imamo mnogo igrača koji su igrali ovako važne utakmce.

Na pitanje novinara da li bi možda menjao gol protiv Gruzije koji je odveo Srbiju na Svetsko prvenstvo u Rusiju za pobednički protiv Švajcarske ili Kostarike, Prijović je imao spreman odgovor.

- Što bih išta menjao, kad i ovako mogu da ga dam - zaključio je fudbaler rođen u Sent Galenu.

Iz Fudbalskog saveza Srbije su preko portparola Milana Vukovića poručili da su povrede Aleksandra Mitrovića i Adema Ljajića lakše prirode i da će već danas trenirati normalno.

Srpski fudbaleri u nedelju startuju na Mundijalu u meču sa Kostarikom od 14 sati u Samari, pet dana kasnije na programu je sudar sa Švajcarskom u Kaljiningradu (18 sati), a 27. juna protiv Brazila (18 sati) u Moskvi.
 

2018 © - Vesti online