Četvrtak 17.05.2018.
16:23
Tanjug, Vestionline

"Nadam se da ćemo doći do rešenja za KiM"

Tanjug
Aleksandar Vučić: Posao lidera je da rešavaju probleme, a ne da govore o lepim stvarima

- Želim da verujem da će Srbija u narednom periodu imati dovoljno snage, ukoliko bude postojala volja za komproimisom na drugoj strani, da dođe do rešenja koje će biti prihvatljivo za njene građane, a koje se tiče Kosova i Metohije. U svakom slučaju mi ćemo dati sve od sebe i borićemo se za to - rekao je Vučić novinarima.

Kako je rekao uvek je važno je da se razgovoara o problemima, a ne samo da se govori o lepim i prijatnim stvarima, i naveo da je posao lidera, da rešavaju probleme, a ne da govore o lepim stvarima.

Naveo je da je sa Tačijem razmenio nekoliko reči, i da to vidi prosto kao čin ljubaznosti, a da bi za neku jaču ocenu morao da vidi neki veliki progres da bi mogao da kaže da je nešto bolje.

- Siguran sam da moramo da nastavimo dijalog - rekao je Vučić.

Odgovarajući na pitanja kada bi se moglo načhi rešenje ze KiM, Vučić je rekao da nije od onih koji bilo šta ograničavaju posebno što nesporazum postoji još od pre Prve prizrenske lige, više od 140 godina.

- To nije 140 dana - kazao je Vučić i dodao da u Srbiji postoji želja da se problem reši, da smatra da je Srbija uložila i napor i energiju i volju i sve svoje obaveze ispunila. 

Kako je rekao, to nas, ipak, ne sprečava u tome da nastojimo da razgovorom i kompromisom rešavamo probleme uz poruku da će dati sve od sebe da do toga dođe.
    
 

2018 © - Vesti online