Ponedeljak 30.04.2018.
08:12
D. Petrović - Vesti

Iva na sceni umesto Sanje

RTS
Spremni za Portugal: Balkanika

- Procenili smo da je u pesmi potrebno da se pojavi još jedan glas, a kako moja funkcija na bini nije bitna, mesto sam prepustio Ivi. Mislim da će ona mnogo pomoći celoj priči. U našem timu vlada odlična atmosfera i dobre vibracije. Uradili smo sve što je bilo u našoj moći, pa mirni i spokojni putujemo u Lisabon - kazao je Sanja Ilić.

Njegovu odluku da se povuče sa bine podržala je i njegova supruga Tatjana koja je koautor teksta za numeru "Nova deca". Posle pet godina na evrovizijskoj sceni ponovo će se čuti srpski jezik jer će Balkanika numeru izvesti na maternjem jeziku.

U skladu s tradicijom, prošlogodišnja predstavnica Tijana Bogićević predala je članovima Balkanike srpsku zastavu i poželela im puno uspeha u Portugalu.

Ko je Iva?

Iva Banićević za mnoge je potpuno nepoznato ime na srpskoj muzičkoj sceni. Ona je unuka pokojnog glumca Petra Banićevića, a njena tetka Maja je supruga našeg proslavljenog glumca i režisera Dragana Bjelogrlića. Muzički talenat pokazala je još kao dete, a sa 14 godina je upisala školu pevanja Aleksandre Radović. Pre pet godina postala je njen prateći vokal i član njenog benda.

- Bila sam u šoku kad me je Sanja Ilić pozvao da pevam prateće vokale na Evrosongu. Sada sam presrećna i jedva čekam da izađem na scenu. Drago mi je što sarađujem sa vrhunskim bendom kao što je Balkanika i sa pevačicom kakva je Danica Krstić - kazala je Iva, koja je uz osmeh pozirala sa ostalim članovima benda.

- Očekivanja su da pobedimo, sigurni smo da imamo super nastup, a sve ostalo je mimo nas. Ne bih da pričam o geopolitičkoj karti, borbi svetla i mraka jer ipak je Evrosong velika trgovina. Na nama je da svoj posao uradimo najbolje što možemo, a ostalo kako bude - zaključio je Ilić.

Koreografiju za evrovizijski nastup osmislio je Milan Gromulić, a režirao Gorčin Stojanović.

- Pripreme za takmičenje su bile psihički i fizički veoma naporne, uložili smo dosta snage, energije i vremena, ali smo zadovoljni. Verujem da će sve proći kako treba i da ćemo se plasirati u finale - kazala je Danica Krstić, koja je već proglašena najlepšom učesnicom ovogodišnjeg 63. Evrosonga koji se od 8. do 12. maja održava u Lisabonu.

Rege verzija

Iako će numeru "Nova deca" na Evrosongu izvesti na srpskom jeziku, Balkanika je snimila pesmu i na drugim jezicima kao i rege verziju na engleskom koju su izveli predstavnicima sedme sile na ispraćaju koji je organizovan u RTS-u. Ove godine Balkanika slavi 18 godina postojanja što je motiv više da zasijaju na evrovizijskoj sceni ovog maja.

2019 © - Vesti online