Ponedeljak 19.02.2018.
14:44
Vestionline

"Velika Albanija je najveća pretnja za mir na Balkanu"

M. Todorović
Aleksandar Vulin upozorava na opasnost ideje Velike Albanije

On je rekao da ideje o tome da svi Albanci žive u jednoj državi i da imaju jednog predsednika jesu dokaz velike Albanije i moraju biti zaustavljene.

Komentaišući izjavu albanskog predsednika, Edija Rame da Albanija i Kosovo treba da imaju zajedničku spoljnu i bezbednosnu politiku i jednog predsednika,Vulin kaže da širenje velike Albanije mora biti zaustavljeno na Kosovu i Metohiji.

"Upravo zbog toga sam predlagao i predlažem da se razgraničenje između nas i velike Albanije mora ustanoviti na Kosovu i Metohiji, gde njeno širenje mora da bude zaustavljeno", naveo je Vulin u pisanoj izjavi za javnost.

Ukoliko, kaže, međunarodna zajednica nema hrabrosti da to kaže reći ćemo mi.

- Svako mora da zna i da razume, ukoliko Albanci govore o tome da će imati jednu spoljnu politiku ili jednog predsednika, biće jako teško objasniti, na primer Srbima, da nemaju jednog predsednika ili jednu spoljnu politiku, budući da i mi živimo u nekoliko država na prostoru Balkana - poručio je ministar Vulin i dodao da "velika Albanija mora da stane".

Ona je velika pretnja bezbednosti i miru svih balkanskih naroda i međunarodna zajednica mora da pokaže koliko je odlučna u očuvanju mira na prostoru Balkana, a ako to nije u stanju da kaže ili to da uradi, onda ćemo mi koji živimo na Balkanu morati da kažemo da smo veoma zabrinuti i za mir i za stabilnost, upozorio je Vulin.

- Velika Albanija mora konačno, nakon vekova, da bude zaustavljena u svojoj ekspanziji i svom širenju. Ja verujem da je Kosovo i Metohija pravi prostor da se velika Albanija zaustavi - naveo je ministar odbrane.

2018 © - Vesti online