Petak 26.01.2018.
22:49
Vestionline

Brat Kevina Spejsija šokirao sve: On je patološki lažov, imao je jeziv odnos sa majkom

EPA/PETE MAROVICH / POOL
Kevin Spejsi

Fovler je za Sun otkrio kako je umalo ubio njihovog nasilnog oca, kojeg oslovljava sa "kreatura" zbog nehumanog ponašanja, pošto ga je silovao više od 50 puta do njegove 14 godine.

Rendi je objavio knjigu u kojoj otkriva kroz šta je sve prolazio u adolescenciji, i to samo nekoliko nedelja nakon što je oskarovac Spejsi u javnosti morao da se suoči sa navodima da je napastvovao mnoge muškarce, među kojima je bilo i tinejdžera.

Kevin - kralj na svom tronu

Prvi intervju od kada je knjiga izašla Rendi je dao britanskom "Sanu" i otkrio da se Kevin prijavio u kliniku za odvikavanje od seksa i rekao da je verovatno pogrešio "zgradu, jer je njegov problem mnogo ozbiljniji od toga".

- Kevin je bio kao kralj na svom tronu, ali su ga onda ovi navodi potpuno zbacili s njega zbog toga što je iskorišćavao ljude koristeći svoj novac i moć. Tokom celog svog života mislio sam da sam uspeo da zaštitim Kevina od našeg oca, Kreature. Ali ispostavilo se da je on još gori od njega, jer ima toliko novca i moći s kojim je stekao uticaj - rekao je Rendi (62).

U knjizi "Trenutak u vremenu" prva poglavlja se odnose na Kevina i "seciraju ga do srži", ali Rendi navodi da je sve što je napisao istina.

- Ovo je kako zlostavljanje dece utiče na ljude i ako se Kevinu ne sviđa, šta da radim - rekao je Rendi koji je u knjizi dokumentovao godine i godine zlostavljanja od strane oca rasiste, koji se divio nacistima.

Rendi je opisao kako ga je otac Tomas Fovler tukao, bičevao i emocionalno zlostavljao od šeste godine kada je i počelo seksualno zlostavljanje sve do njege 14 godine.

- Gurnuo bi me na zid i iživljavao se na meni. Moja majka bi lupala na vrata i vikala "šta se to tamo dešava", a on bi držao ruku preko mojih usta, govoreći mi da ćutim, pa bi ona odlazila kada me više ne bi čula - objasnio je Rendi i dodao da bi se to dešavalo dva do tri puta nedeljno.

Kaže da je oduvek mislio da se Kevinu to nije dešavalo, jer on jednostano o tome nije ni pričao.

Prelomna tačka u njegovom životu i najdramatičniji događaj koji je opisan u knjizi Rendiju se desio na leto 1968. godine kada je za malo ubio pištoljem svog oca kada je imao samo 14 godina.

- U jednom trenutku našao sam se na spratu kuće i čuo sam Kreaturu kako više. Do tada sam već više od 50 puta bio silovan. Pobegao sam u sobu svog oca, sakrio se u ormar u kojem sam našao nemački pištolj, napunio ga. Čuo sam ga kako se penje na sprat. Obišao je sve sobe i konačno došao u svoju, ali ormar nije otvarao. Da jeste, ja bih ga upucao - napisao je Rendi.

"Mamin sinčić"

Rendi je u knjizi brutalno iskren, a svog brata Kevina je nazvao "patološkim lažovom", jer je ukrao njegov identitet. Naime, Rendi je otkrio da je Kevin u intervjuima pričao anegdote za koje je tvrdio da su se njemu desile, a zapravo su se desile njegovom bratu.

Navodi i da je Kevin imao jeziv odnos s majkom, da je bio pravi "mamin sinčić", često ljubomoran i odnosio se prema njoj više kao ljubavnik nego sin.

Koautor knjige Boni Soto je rekla da je Rendi knjigom želeo da pomogne svim akoji su prošli kroz slično iskustvo da nađu snagu ako nisu do sada, da suoče svoje zlostavljače sa posledicama.

2019 © - Vesti online