Utorak 02.01.2018.
19:55
B. Miličić - Vesti

Tamburaši iz Srbije u Grand kafeu


U desetak restorana, kafea i klubova dočekana je smena dve godine uz želje da Nova 2018. bude bar malo bolja od ispraćene 2017. godine.

Organizatori dočeka nudili su jelo sa bogate trpeze, piće i muziku uživo, bilo da se radi o lokalnim muzičarima i pevačima ili gostima sa strane. Od poznatih imena sa estrade u novogodišnjoj noći posetioce Postpalasta uveseljavao je Boban Rajović, dok su se u Grand kafeu opredelili za tamburaše iz Srbije.

Cena novogodišnjeg dočeka u Minhenu u našim restoranima, kafeima i klubovima, kretala se od 25 do 80 evra po osobi zavisno od kvaliteta i sadržaja ponude.

Željko Jeftić koji vodi Grand kafe je za svoje goste obezbedio tamburaški orkestar Procorde iz Smedereva koji je napravio odličan štimung, a posetioci su uživali u pesmi, svirci, ali i kolu. Ova četvoročlana muzička grupa nastupa zajedno već 30 godina, a čine je harmonikaš Nebojša - Neša Petković, gitara Bojan - Boki Đukić, kontrabas Dragan - Moca Jovanov, a vokalni solista i svirač na tamburici je Miloš - Baka Petković.

Zanimljivo je da je svirka za novogodišnji doček u Grand kafeu bila 200. nastup tamburaša iz Smedereva u 2017. godini.

U noći bezbrižnosti i veselja posetioci i muzičari u Grand kafeu očekuju i žele u 2018. godini najviše zdravlja, ljubavi i sreće, a sve ostalo dolazi posle toga. Među gostima na dočeku Nove 2018. godine bio je i Emir Mutapčić, jedan od asistenata Saše Đorđevića trenera košarkaške ekipe FC Bajern iz Minhena u društvu sina i njegove pratilje.

2019 © - Vesti online