Ponedeljak 04.12.2017.
18:00
A. Vučićević - Vesti - Foto: Lična arhiva

Strepnja od novih metastaza

Lična arhiva
Dve godine borbe za zdravlje: Dražan Vučić

- Otkrio sam bolest tako što mi je jednog dana limfni čvor iskočio na vratu. Nakon analiza, saznali smo da je to metastaza melanoma, raka kože. Do danas, svaki put su pronalazili nove metastaze, ali ne i primarni tumor, iako su uradili sva moguća snimanja, pretrage i preglede. Prvi put sam se lečio u Novom Sadu, drugi put u Nemačkoj. Lečenje je tamo bilo efikasno, ali su se metastaze opet pojavile samo dva meseca nakon povratka u Srbiju na mozgu i kičmi. Zračenjem smo se izborili sa tim najnovijim metastazama, što je donelo ogromno olakšanje. Sada trenutno primam biološku terapiju - objasnio je Dražan.

Računi i kontakt za pomoć

Ukoliko želite da pomognete Dražanu Vučiću u borbi sa zloćudnim tumorom, možete ga kontaktirati na telefon: +381643361728, adresa je: Veternička rampa XVI 28, ili uplatiti novac na žiro račune: (Pro Credit bank): 220-2130000538041-69, devizni račun (Banca Intesa): SWIFT-BIC code: DBDBRSBG IBAN code: RS35160583020030213488. Naravno, i Redakcija "Vesti" je na usluzi.

Lek Cotellic koji se kupuje u Švajcarskoj košta ga na mesečnom nivou 6.000 evra. To je za ovog momka i njegovu porodicu trošak koji više ne mogu da priušte.

- Prosto rečeno, ovaj medikament pomaže u smanjenju metastaze i primarnog tumora. Oko dve godine bi trebalo da pijem te lekove, a možda i manje, sve zavisi od toga kako će moj organizam odreagovati na terapiju. Taj lek se nažalost ne nalazi na spisku onih koji se mogu dobiti o trošku države, a lekari kažu da mi je neophodan. Živim sa ocem, majkom i tri sestre. Završio sam elektrotehničku školu i punih devet godina radio u jednoj firmi koja se bavi uvozom laminata. Ipak, zbog bolesti, prevremeno sam penzionisan i mesečno primam 13.000 dinara (oko 110) evra. Otac je, takođe, u penziji, majka je domaćica. Sestre rade, ali da izdvojimo 6.000 evra mesečno, stvarno nije izvodljivo - zabrinuto zaključuje ovaj mladić i dodaje:

- Do sada smo uspevali da pokrijemo troškove zahvaljujući ljudima velikog srca i rodbini iz inostranstva. Ipak, sve je teže i teže prikupiti novac za terapiju. Ljudi su se, takođe, istrošili. Moji prijatelji su organizovali prikupljanje pomoći, neki poznati muzičari su se odricali honorara u moje ime i ja sam svima od sveg srca zahvalan na svakoj pomoći. Teško je kada morate da živite u neizvesnosti da li ćete narednog meseca imati dovoljno novca za lekove od kojih vam zdravlje i život zavise.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

2018 © - Vesti online