Utorak 14.11.2017.
05:00
R. Patković - Vesti

Humanitarna akcija "Izvora" iz Nemačke: Opremili dva staračka doma u Srbiji

Vesti
Slavica Nikolić sa gostima

Slavica Nikolić, osnivač ovog udruženja, dobila je informaciju od bivšeg poslodavca da kompletan inventar seniorskog centra koji mora biti ispražnjen radi renoviranja može da dobije na raspolaganje.

Nevolje sa srpskom carinom

Jedan od šlepera s invalidskim kolicima i pomagalima za kretanje bolesnih i iznemoglih ostao je na carinarnici u Pančevu više od dve nedelje. Tačno toliko im je trebalo da definišu da li invalidska pomagala i kolica pripadaju grupi lekova ili ne. Nadležni šef je bio odsutan, pa se vozač svakog dana raspitivao kada će konačno moći da preuzme tovar koji je dovezao.

Neumorna Slavica je brzo reagovala i za dva dana im saopštila da je spremna da preuzme inventar iz centra u kome je donedavno radila.

Rečeno - učinjeno. Članovi Izvora radili su više od 10 dana na sortiranju i utovaru vredne pošiljke. Dugo bi trebalo nabrajati sve ono što se tu našlo, ali specijalnim bolesnički krevetima bila su napunjena dva šlepera, a u druga dva bilo je praktično sve ono što je životno važno za stanovnike staračkih domova.

Od kolike važnosti je bila pošiljka Izvora pokazuje primer da su u Reklinghauzenu bili i direktori gerontoloških centara Pančevo i Zrenjanin Mile Perunović i Tanja Živanović kao i prof. dr Miljko Ristić. Članovi Izvora bili su presrećni kada su videli da su šleperi krenuli za Pančevo i Zrenjanin.

Ovu akciju pomogla je i poznata humanitarna organizacija Pro human iz Bad Salcuflena na čelu sa dr Mimom Andrejević Kri.

A članovi Izvora ne posustaju - ponovo su u akciji prikupljanja posteljine, krevetnine i peškira za 300 kreveta, a pripremaju i božićne paketiće za decu sa Kosova i Metohije.

Njihove humanitarne pošiljke do sada su stigle u mnoge gradove Srbije i Srpske: Novi Sad, Apatin, Užice, Šabac, Kragujevac, Sombor, Odžaci, Obrenovac i Banjaluku.

2018 © - Vesti online