Sreda 13.09.2017.
23:26
F. Simić - Vestionline

"Vesti" na Eurobasketu: Đorđević ima poruku za Ruse

N. Đurović - Vesti
Sale je pohvalio i igrače sa klupe

- Čestitam našim igračima, mislim da smo bili ekstremno skoncentrisani i odigrali smo najbolju odbrambenu utakmicu na ovom turniru. Italija je do danas bila druga odbrana na lestvici sa 63 poena, a mi smo im dali 83. Davali su 69 a mi ih zadržali na 67, znači da smo dobar posao odradili. Malo smo lošije otvorili, međutim brzo smo napravili ravnotežu i imali dovoljan mir za dalji tok meča. 

Najzrelija utakmica do sada?

- Treća četvrtina je bila ključ jer su oni tada promenili taktiku. Počela je oštrija igra na ivici faula, na Marjanovića su svaki put slali Melija ili Biligu, snažna tela koja su ga odguravala od koša. Tada smo preuzeli igru sa spoljne pozicije i znali kako da dovedemo meč do kraja. Prosto smo kako takmičenje odmiče sigurniji u ono što radimo. Ali, ovo je samo jedan dobar mali korak za nas jer želimo i dalje da pobeđujemo i okrećemo se Rusiji. Želimo da joj vratimo za poraz u grupi. 

Bogdanović?

- On je jako fokusiran na igru, nije ga uopšte pogodilo to što nije pogodio u prve tri četvrtine, svi su veliki šuteri takvi, oni igraju i uzimaju šuteve i dalje kad prepoznaju da su dobre situacije. Sve je  njihove odbrane pročitao, sve njihove odbrane na piku, izlazio iz blokade kada je trebalo, preuzeo i ulogu pleja kada je Jović imao probleme s faulovima. 

Učinak klupe?

- Danas mnogo bolje nego sa Mađarskom, Gudurić je bio dobar, skoncentrisan, kritike su urodile plodom, nasmejano je rekao selektor. 

2018 © - Vesti online