Utorak 12.09.2017.
00:55
Z. M. - Vesti

"Vesti" u Beču: Srpkinju na umoru ni da pogledaju!

EPA/Zeitungsfoto.at
Spasa nije bilo: Hitna je samo konstatovala smrt

On je ujutro, putujući na posao, izašao iz tramvaja na stanici Gajselbergštrase i primetio ženu koja je ležala u uglu stanice. Druga žena, koja je rekla da radi kao medicinska sestra, takođe je videla taj prizor i pokušala da osobu prodrma.

Vesti
Mnogo je bezdušnih: Danijel Filipović

Možda bi i preživela

Policija tvrdi da preminula nije dugo ležala na klupi na stanici, a Danijel ističe da je ona bila skroz hladna i ukočena.
- Da joj je neko pre mene pomogao i potom pozvao lekare možda bi sada bila i dalje živa - sa gorčinom u glasu konstatuje Filipović.

- Međutim, nije bilo nikakve reakcije. Ona je onda proverila da li ima puls, ali nije bila u mogućnosti da ga oseti - prepričava Danijel.

- Potom sam ženu podigao u uspravan sedeći položaj i pozvao Hitnu pomoć - kaže Danijel, a sve dok lekari nisu došli on je pokušao da je oživi.

- Međutim, sve je bilo uzalud i lekar Hitne pomoći je mogao samo da ustanovi smrt nesrećne žene - kaže on.

Prema navodima policije žena koju je Danijel pokušao da oživi državljanka je Srbije, stara 65 godina, koja u Austriji nije imala prijavu boravka. Drugi lični podaci o njoj za sada nisu saopšteni.

Policija dodaje da nema znakova da je žena ubijena i kažu da je umrla prirodnom smrću.

Danijelu Filipoviću će, ipak, ovaj događaj ostati dugo u sećanju, pre svega zbog činjenice što niko drugi nije želeo da pomogne.

- Žena koja je sa mnom pokušavala da pomogne preminuloj molila je prolaznike rečima "pomozite nam", ali niko nije reagovao na to. To je strašno - kaže on.

Prolaznici i putnici samo su "marširali" pored, ne mareći za njihove vapaje.

2018 © - Vesti online