Ponedeljak 19.06.2017.
17:52
Vestionline, VSS

Vaterpolisti Srbije: Prvi meč uvek nosi posebnu težinu

waterpoloserbia.org
Poslednji dogovori pred početak finalnog turnira Svetske lige

- Uslovi su stvarno fantastični. Hotel je sjajan, a jedini problem je što je bazen na kome ćemo igrati utakmice udaljen 50 minuta vožnje od hotela. Za sada je sve u najboljem redu i sve misli su nam okrenute pripremi utakmice sa Kazahstanom - počeo je priču reprezentativac Srbije Miloš Ćuk i potom analizirao prvog rivala:

- Kazahstan je svakako najslabiji tim u grupi, ali sigurno nas očekuje teška utakmica. Tako je svaki put na otvaranju turnira dok se ne uđe u takmičarski ritam. Taj prvi meč na takmičenju sa sobom nosi posebnu težinu bez obzira na to ko je rival. Ipak, mi smo favoriti i idemo na pobedu.

Reprezentacija Srbije igraće u A grupi, a osim Kazahstana za rivale će imati SAD i Italiju. Drugu grupu čine Rusija, Hrvatska, Japan i Australija. Turnir će biti izuzetno naporan, jer će u šest dana biti odigrano isto toliko utakmica. Iz tog razloga jučerašnji izlet u Moskvu i te kako je prijao našim vaterpoistima:

- Dobili smo par sati slobodno pa smo se prošetali po Crvenom trgu, slikali se i ručali u Moskvi. Bio je lep dan i slobodno vreme smo iskoristili na najbolji moguć način da napunimo baterije pred naporan turnir - konstatovao je Ćuk.

Prema planu i programu rada selektora Dejana Savića, vaterpolisti će u ponedeljak odrdaiti dva treninga, a utiske iz Ruze i očekivanja pred start finalnog turnira Svetske lige preneo je i Nemanja Ubović:

- Pre podne smo odradili trening u teretani i potom trening oporavka. Prva utakmica je uvek teška, pogotovo posle puta. Kazahstan ne poznajemo tako dobro, ali će sigurno biti interesantno jer njih vodi naš trener Nemanja Knežević i zato moramo biti obazrivi. Kao i do sada, ići ćemo utakmicu po utakmicu, razmišljati samo o prvom narednom protivniku i nadamo se da ćemo odbraniti zlato osvojeno prošle godine - zaključio je Ubović.

2018 © - Vesti online