Dobri ljudi hvala do neba

Privatna arhiva
Pozdrav za ljude velikog srca: Sofija Sušić

Pored borbe da se konačno skuće, veliku muku im je zadavala i teška bolest trogodišnje ćerkice Sofije.

Uz pomoć čitalaca "Vesti" uspeli su da joj omoguće adekvatno lečenje, pa je tako ova lepuškasta devojčica, uprkos mnogim problemima, zbog retkog oboljenja mozga, lišencefalije, genetski uzrokovanog, a za koje savremena medicina još nije našla lek, danas je mnogo bolje.

Uočen je veliki pomak u Sofijinom psihomotornom razvoju nakon nekoliko tretmana u Institutu za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju u Igalu, što roditeljima daje nadu da će jednog dana možda i dostići nivo svojih vršnjaka i uživati u čarima detinjstva koje zaslužuje svako dete.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

- Dragi naši prijatelji iz "Vesti", želimo da vam saopštimo da je vaša mala štićenica Sofija trenutno veoma dobro i bez epi-napada već duže vreme, tačnije više od godinu dana. Svakodnevno radi sa fizioterapeutom i logopedom. Početkom maja smo planirali da posetimo Institut u Igalu. Iako pored svih tih aktivnosti mnogo kasni u razvoju, nadamo se i verujemo da će jednog dana ozdraviti. Želimo da vam saopštimo da je krajem februara u Trebinju organizovano donatorsko veče za osvećenje crkve svetog Vasilija u Konjicu, za transplantaciju bubrega Milijane Ćećez i pomoć za našu Sofiju. Donatorsko veče je bilo jako uspešno, a Milijana Ćećez se odrekla svog dela novca u korist naše ćerke, pošto je za njenu transplantaciju bubrega već bio sakupljen novac u dijaspori. Zoran Pologoš je sve to organizovao ispred humanitarne organizacije udruženje Konjičana Republike Srpske. Veliki je odziv bio naših bivših komšija i rođaka sa hercegovačkog podneblja. Ispred crkve je bio naš vladika Gligorije, koji je sam donirao oko 10.000 KM, gradonačelnik Trebinja i mnogi drugi. Ovim putem želimo da im se zahvalimo od sveg srca, jer su uz nas od samog početka. Zoran Pologoš nas je nedugo potom pozvao da nam saopšti da su te večeri sakupili 4.500 evra i da su uplaćeni na naš račun. Mi smo prezahvalni, kako Zoranu, koji se angažovao za Sofiju, tako i svim ostalim dragim Konjičanima, šaljemo im mnogo toplih pozdrava - pisalo je između ostalog u pismu koje su na našu adresu uputili Sušići.

Sitnim koracima napred

Od prikupljenog novca njihovih dragih Konjičana, roditelji bar neki period neće morati da brinu kako će svojoj ćerkici omogućiti nastavak lečenja, zbog čega njihovoj sreći nema kraja. Iskreno i svim srcem se nadaju da će naredni tretmani koje budu obavili dati još bolje rezultate i da će njihova Sofija prvo početi samostalno da sedi, kasnije puzi i možda u bliskoj budućnosti napravi i svoje prve korake.

2019 © - Vesti online