Sreda 10.06.2015.
19:50
Tanjug

Vučić: U petak o rezoluciji o Srebrenici

Tanjug
Vučić: O svemu više u petak

Upitan da komentariše najavu Velike Britanije da pripremaju rezoluciju o Srebrenici, kao i da li će otići na obeležavanje 20. godina Srebrenice, Vučić je rekao da će se o tome razgovarati narednih dana i dodao da će o Srebrenici, kao i o hapšenju Nasera Orića po srpskoj poternici u Bernu u Švajcarskoj govoriti u petak.

Osim toga, premijer je izjavio da ima napretka u istrazi oko braće Bitići.

- Što se slučaja Bitići tiče, ima napretka u istrazi, te očekujem brze rezultate - rekao je premijer na konferenciji za štampu, posle razgovora sa evropskim komesarom za energetiku Marošom Šefčovičem.

Braća Agron, Mehmet i Ili (Ylli) Bitići, koji su kao pripadnici takozvane "Atlantske brigade" borili na Kosovu u redovima OVK, ubijeni su u julu 1999. godine, a njihova tela su pronađena 2001. godine u masovnoj grobnici u Petrovom selu kod Kladova.

Tokom dvogodišnje istrage Tužilaštvo za ratne zločine sarađivalo je na tom slučaju sa Federalnim istražnim biroom SAD, zbog toga što su braća Bitići bili američki državljani.

U Bernu je ranije u toku dana uhapšen Naser Orić bivši komandant muslimanske vojske u Srebrenici, nezvanično saznaje Tanjugu u srpskom Tužilastvu za ratne zločine.

Orić je, kako je navedeno, uhapšen po poternici Srbije, a na putu za Švajcarsku gde je trebalo da prisustvuje obeležavanju dvadesete godišnjice zločina u Srebrenici.

Srbija je poternicu za Orićem raspiala 2014, zbog sumnje da je počinio krivično delo ratnog zločina nad srpskim stanovništvom u Srebrenici 1992.

2019 © - Vesti online