Četvrtak 05.06.2014.
20:15
Beta

Sterling pristao da proda Kliperse za dve milijarde dolara

 

Sporazum o prodaji nije zvanično juče potpisan, prema neimenovanoj osobi bliskoj pregovorima, ali je advokat Donalda Sterlinga rekao da se "on dogovorio sa NBA da reše sve nesuglasice". Kako je rekao advokat, Sterling je dao pristanak za prodaju tima, o čemu pregovara njegova žena Šeli Sterling.

Predstavnici Šeli Sterling i NBA odbili su da komentarišu. Donald Sterling je prošle nedelje podneo pred federalnim sudom tužbu od milijardu evra protiv NBA, navodeći da je ta profesionalna košarkaška liga narušila njegova ustavna prava, oslonivši se na informaciju sa "ilegalnog" snimka rasističkih opaski koje je on uputio svojoj devojci. On je dodao i da je NBA narušila ugovor time što je kaznila Sterlinga sa 2,5 miliona dolara, a pokušajima da iznudi prodaju - zakon protiv monopola.

Sterlingov advokat je naveo da će kao rezultat dogovora federalna tužba sada biti povučena. Sterlingova opaska V. Stivijano u kojoj joj kaže da ne dovodi crnce na utakmice Klipersa, posebno pomenuvši Medžika Džonsona, koji je član Kuće slavnih, rezultirala je talasom gneva javnosti i igrača. Oglasio se i predsednik SAD Barak Obama koji je Sterlingovu izjavu ocenio kao "neverovatno uvredljiv rasistički komentar". Komesar NBA Adam Silver odlučio je na kraju da doživotno zabrani
Donaldu Sterlingu pristup NBA i počeo je da vrši pritisak da ga primora da proda tim.

Sterling je nedeljama preko advokata poručivao da će se boriti protiv odluke NBA da mu oduzme tim. Prošle nedelje je, međutim, Šeli Sterling iskoristila svoje
ovlašćenje jedinog punomoćnika Fondacije Sterling porodice, koja je vlasnik Klipersa, i počela pregovore o prodaji tima Balmeru. Ukoliko vlasnici NBA odobre prodaju, to će biti rekordna suma za tim koji je Donalda Sterlinga, kada ga je kupio 1981, koštao 12 miliona dolara. Glasanje vlasnika te lige očekuje se sredinom jula.

2019 © - Vesti online