Utorak 04.02.2014.
14:39 >> 17:36h
Beta

"Čanak je izabrao Tadića"

Samo SDU uz LDP: Čedomir Jovanović
 

Jovanović je na konferenciji za novinare podsetio da je LDP do 4. februara dao rok Ligi socijaldemokrata Vojvodine da se izjasni o tome da li želi saradnju na izborima 16. marta, ali da je odgovor izostao.

"Odgovora nema, pa i to smatram odgovorom. (Lider LSV Nenad) Čanak je izabrao Tadića i želimo mu svu sreću", kazao je predsednik LDP. Jovanović je rekao da nema vremena za dalja čekanja i političke kalkulacije pa se zbog toga LDP odlučio za saradnju sa dugogodišnjim partnerom SDU.

Kandidat LDP za Beograd Željko Ožegović

Liberalno-demokratska partija (LDP) je danas Gradskoj izbornoj komisiji u Beogradu predala izbornu listu čijij je nosilac Željko Ožegović koji je i kandidat za gradonačelnika na lokalnim izborima 16. marta. Ožegović je rekao novinarima da Beograd treba "nastavi evropsku viziju" koju je imao pokojni gradonačelnik Nenad Bogdanović i nastavi tamo gde je on stao 2007. godine kada je Beograd proglašen
gradom budućnosti Jugoistočne Evrope.

 

"Obraćaćemo pažnju na svakodnevne životne probleme građana, a to je najvažnije", poručio je Ožegović i podsetio da je on bio na čelu Opštine Novi Beograd i ocenio da bi njegov tamošnji rad mogao biti recept za ceo grad.

 

LDP će na beogradske izbore izaći pod sloganom "Vreme je". Izborna lista sa 110 kandidata za odbornike nosi ime predsednika stranke Čedomira Jovanovića, a među kandidatima LDP su i dramatrug Jelena Bogavac i sportski komentator Milojko Pantić.

Jovanović je rekao da ukoliko se politika bloka koji osniva Boris Tadić zasniva na "mrcvarenju DS i izvlačenju po jednog člana svakoga dana", u tome nema mesta za LDP i nepristojno je i upućivati takve pozive.

"To je obračun onih koji su do juče bili u istoj stranci i koji su jednako odgovorni za propast zemlje", kazao je Jovanović. Prema njegovim rečima, ekonomija je glavni politički program LDP na ovim izborima jer se država suočava sa glađu i nezaposlenošću.

Jovanović je kazao da danas počinje prikupljanje potpisa i da očekuje veliku podršku listi LDP i SDU. Predsednik SDU Žarko Korać rekao je da je "politička patologija to
što može svako sa svakim i što više nema nemogućih koalicija". "Ne može se svaki put izlaziti na izbore sa drugim partnerima", kazao je Korać.

2019 © - Vesti online