Vesti
Navijači Orlova dobijaju tribine

Sve se može kad se Srbi slože i ujedine oko zajedničkog cilja!

Najbolji primer za to dolazi iz Perta, gde su članovi lokalne zajednice za samo četiri dana prikupili 20.000 dolara kako bi pomogli Belim orlovima iz Dajanele da u najkraćem roku podignu neophodnu tribinu na terenu Srpskog sportskog i kulturnog kluba Zapadne Australije.

Akcija prikupljanja sredstava pokrenuta je na internet stranici “GoFundMe” od strane Orlova, a u ime Srpskog sportskog i kulturnog kluba.

Kao cilj je postavljena suma od 15.000 dolara, koliko je potrebno za kupovinu i postavljanje montažne tribine za fudbalsko igralište. Taj iznos ne samo da je vrlo brzo dostignut, već je i premašen za trećinu!

Kako su objasnili iz uprave kluba, bez tribine pored terena u Dajaneli, u novoj sezoni neće biti moguće prisustvo publike na utakmicama Belih orlova, koji su se prošle godine nadmoćno plasirali u viši rang takmičenja, Prvu državnu ligu Zapadne Australije.

“S obzirom na trenutna ograničenja zbog kovida-19, koja su na snazi u Zapadnoj Australiji, na sportskim događajima u okviru zajednice ne mogu da prisustvuju gledaoci ukoliko ne postoje sedeća mesta za publiku. Ovo je značajno uticalo na sve sportske klubove u zajednici, uključujući naše voljene Bele orlove iz Dajanele. Zato smo kao praktično rešenje odlučili da postavimo privremenu tribinu za sezonu 2022, koja će omogućiti našim gledaocima da gledaju sve domaće utakmice sa stilom,” objavio je na stranici za donacije, a u ime kluba, Damir Petrović.

Navedeno je da je reč o velikom izdatku koji je izvan budžeta Orlova i da je neophodna podrška, što su pripadnici srpske zajednice momentalno prihvatili.

“Premašili smo cilj za samo četiri dana, hvala svima na zaista neverovatnom naporu! Sada se fokusiramo na dobijanje neophodnog odobrenja od opštine Stirling i nadamo se da će proces biti brz, s obzirom na to da su finansije u potpunosti obezbeđene,” saopšteno je na zvaničnoj stranici Orlova.

Spremni za premijeru

Iz kluba su izrazili očekivanje da će montažna tribina kapaciteta 250 sedećih mesta biti spremna za prvu utakmicu u šampionatu, koju Orlovi igraju 26. marta.
Tog dana će u Dajaneli ugostiti Subijako, fudbalskog giganta iz Perta, klub koji ima bogatu istoriju dugu više od 110 godina.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here