Priključi se komšija

0

Sandra Frauenberger sa predstavnicima zajednica iz bivše Jugoslavije

U velikoj svečanoj sali Rathausa prisutne predstavnike različitih migrantskih zajednica i učesnike u ovom projektu pozdravila je Sandra Frauenberger, ministar za pitanja integracije. Ona je ukazala na značaj ove akcije u kojoj svako može da učestvuje i koja ima za cilj pospešivanje suživota u Beču.

Frauenbergerova je uputila svima poziv za otvorenost u zajedničkoj borbi protiv rasizma i mržnje prema strancima. Ona je apelovala na sve koji imaju ideje da se priključe ovom projektu, koji upravo nosi i naziv "Priključi se".

Radi se naime o projektu koji je počeo letos i u kome mogu da učestvuju svi koji imaju ideje kako da podstaknu komunikaciju među stanovnicima Beča.

– Projektom "Priključi se" želimo da ohrabrimo ljude da učine korak jedni prema drugima. Za bolji suživot nam je potrebno razumevanje. Zato moramo da upoznamo jedni druge i naučimo da se razumemo – poručila je Frauenbergerova.

Do sada je realizovano 40 projekata. Organizovano je i glasanje putem Interneta i telefona, a najbolje je ocenjen projekat "Jezici u Monte La", u kojem je 21 jezik.
Posle dodele nagrada fešta je nastavljena uz muzički program.

Više informacija o mogućnostima učešća u ovom projektu i mogućim subvencijama može se dobiti na internet strani njnjnj.seidabei-wien.at.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here