R. Patković
UTAKMICE NA DVA TERENA: Igralo se od jutra do kasno popodne

Fudbalski klub Prijatelji iz Dortmunda bio je organizator i domaćin izuzetnog turnira koji je okupio 24 ekipe iz Nemačke i Holandije. Igralo se paralelno na dva terena u Vitenu, što je bio poseban doživljaj, a domaćini su angažovali trojicu licenciranih sudija.

Vreme je bilo naklonjeno igračima i ljubiteljima fudbala kojih je bilo više od hiljadu. Sudije nisu imale puno posla pa su se pištaljke čule sporadično. Viđena je fer igra, a poneke čarke na terenima bile su samo posledica južnjačkog temperamenta i želje za pobedom.

Sve je privedeno kraju u najboljem redu, a sa timovima učesnicima je dogovoreno da igru može da prati i naša muzika. U pauzama između mečeva svi prisutni mogli su da se osveže i okrepe onim što su pripremile vredne domaćice među kojima su se našle devojke, supruge i majke fudbalera FK Prijatelji.

U razgovoru sa mnogima od učesnika čuli su se samo komplimenti i pohvale na račun domaćina. Jedan od onih koji o domaćinima kaže sve najbolje je i Nebojša Dabović, predsednik FK Srbija iz Osnabrika. On je za “Vesti” i predstavio svoj klub.

– Učestvujemo na svim turnirima na koje smo pozvani. Tako smo došli i u Dortmund na poziv naših drugara iz FK Prijatelji. Mi trenutno imamo 35 članova i naša druga ekipa je danas u Hanoveru. Nadamo se ćemo uskoro biti znatno brojniji i radujemo se svakom novom članu – kaže Dabović i dodaje da su u zvaničnom takmičenju regionalne lige bili podgrupa nemačkog tima Haspe i da su se dobro snašli.

Danijel Mihajlović, član tima Nektar, kaže da su svi naši ljudi iz Dortmunda i okoline ponosni na članove FK Prijatelji.

– Ponosni smo na njih kao drugare i prijatelje. Odlični su bili domaćini i kada nas Vlado Srijemac pozove, ne samo na igranje fudbala nego radi bilo čega drugog, mi smo svi tu za njih.

Mihajlović kaže da osniva sve više fudbalskih ekipa.

– Tako je nas nekoliko ljubitelja fudbala odlučilo da osnujemo novi klub. Spontano se to desilo, isto kao i naša odluka na se klub zove Nektar. Svim našim klubovima i fudbalerima želim da budemo živi i zdravi, a što se našeg zajedničkog hobija tiče, da nam pristupe novi članovi i da budemo najuspešniji u svojim sredinama – poručuje Mihajlović.

Posle završenog nadmetanja i dodele nagrada učesnike i publiku porodica Momić je pozvala u svoju tenisku oazu u Vitenu na druženje. Uz muziku uživo fudbaleri su dočekali svitanje nedeljnog jutra.

DRUGARI: Dresovi nisu prepreka za prijateljstvo
SPREMILE I SLATKO I SLANO: Mirjana Srijemac, Violeta Puzigaća, Tatjana Momić, Nataša Srijemac
Penali su nekad odlučivali pobednika
OSVOJILI PRVO MESTO: Ekipa Ozren iz Dortmunda

Nagrade najboljima

Reči zahvalnosti domaćinima ponovljene su i prilikom proglašenja pobednika i dodele nagrada. Zaslužena priznanja najboljima uručio je Vladislav Srijemac, predsednik KUD Srbija i FK Prijatelji.

Prvo mesto osvojio je tim Ozren iz Dortmunda i za to je nagrađen pehorom i iznosom od 750 evra.

Drugo mesto, pehar i 350 evra osvojili su članovi FK Kozina Imobilien iz Dortmunda. Trećeplasiranom timu Ravna Gora (Dodrecht) iz Holandije uz pehar i 150 evra dodeljena je i ikona.

Utešne nagrade uručene su: FK Srbija Manhajm (ikona), FC Srbija Osnabrik (ikona) i FK Nektar pivo Dortmund (privesci za ključeve Svi za Kosmet)

Vladislav Srijemac (u sredini) je uručio priznanja

Učesnici turnira

Fudbalski klubovi: Prijatelji Dortmund, DENj Viten, Orlovi Halver, Profina 1 Vten, Projekt Crenj Reklinghausen, RS Elementenbau Dortmund, ZF Viten, Restoran Kolpinghaus Esen, Nektar Dortmund, FK Srbija Osnabrik, “Nikola Tesla” Hagen, FK Srbija Saloniki Esen, FK Kozina imobilien Dortmund, KFZ Spoljar Moers, Jugos Viten, FK Profina, Fersišerung 2 Viten, Imoves mont Keln, FK Srbija Manhajm, Drimtim Herdeke, Ozren Dortmund, Ravna Gora Dodreht Holandija, Jang Bojs Heven, Boskan bau Manhajm i Pomazian Viten.

Najuspešniji su igrali finalne mečeve

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here