Prigožin: Priče o ruskim pobedama su naučna fantastika

7
Printscreen/Youtube
Šef grupe Vagner Jevgenij Prigožin

Sabiranje brojki koje je dostavilo rusko Ministarstvo odbrane impliciralo bi da smo već pet puta uništili celu planetu, rekao je šef grupe Vagner Jevgenij Prigožin.

Prigožin je odbacio tvrdnje Ministarstva odbrane po kojima su ruske trupe osujetile još jednu veliku ofanzivu Ukrajine u Donjecku, uništivši im pritom vojnu opremu i nanevši im ogromne gubitke u ljudstvu, rekavši da je to “apsurdna naučna fantastika”.

Ministarstvo odbrane u Moskvi u ponedeljak je saopštilo da su njihove snage odbile drugu veliku ofanzivu Ukrajine u dva dana, uništivši, među ostalom vojnom opremom, osam borbenih tenkova Leopard, koje su Ukrajini isporučili zapadni saveznici, kao i 109 oklopnih vozila.

Takođe je navedeno da su ukupni ukrajinski gubici iznosili 1.500 vojnika.

Sve češći sukobi sa Moskvom

Iz Kijeva nije bilo komentara o ruskim navodima, a Rojters nije uspeo da proveri verodostojnost tih podataka.

Prigožin, čija je Vagner grupa provela mesece boreći se u Bahmutu i koji ima sve lošije odnose sa Moskvom, izrazio je sumnju na tvrdnje Ministarstva odbrane.

– Za ubijanje tolikog broja ljudi treba dnevno osvojiti 150 kilometara –  istakao je on na Telegram kanalu njegove službe za medije.

– Zato verujem da je ovo jednostavno divlja i apsurdna naučna fantastika – rekao je Prigožin.

– Sabiranje brojki koje je dostavilo ministarstvo impliciralo bi da smo već pet puta uništili celu planetu – dodao je sarkastično.

Prigožin se u poslednje vreme često sukobljava sa odbrambenom vrhuškom oko vođenja ruske vojske, odnosno rata u Ukrajini, i, kako kaže, nedovoljne podrške koju Kremlj pruža Vagnerovim vojnicima.

Rusija je u više navrata istakla da su ukrajinske snage počele veliku ofanzivu u južnoj regiji Donjecka, iako je i dalje nejasno da li je kontraofanziva Ukrajine zaista počela, prenosi Rojters.

Kijev: Ne komentarišemo laži

Moskva je u ponedeljak izvestila da je sprečila veliki ukrajinski napad, u kojem je učestvovalo šest mehanizovanih i dva tenkovska bataljona na jugu regiona Donjeck.

– Nemamo takve informacije i ne komentarišemo bilo kakve laži”, rekao je portparol Generalštaba ukrajinskih oružanih snaga na upit Rojtersa.

Savetnik predsednika Vladimira Zelenskog upozorio je da ne treba verovati ruskim izveštajima o borbama u Ukrajini.

7 COMMENTS

  1. Imali smo i mi Arkana koji je “ratovao i ime srpskog naroda” činio zločine, krao i brukao srpski narod u ratovima tokom raspada Jugoslavije – dobio je metak u glavu !!!

  2. Kao i obicno tiho i podmuklo VESTI ponovo promovisu sve ono sto radi Zapad.mali Zelenkic i jos manji Kurtic.Jadno i zalosno.Moze se pretpostaviti ko vas placa i gde se stampate.Sramota je da pisete protiv Srbije i Srba a Srbima i po svetu prodajete antisrpake vesti i komentare

  3. Mislim, da je ovo glupost! Da je ovaj čovek rekao pola toga, što vi javljate, zar mislite, da bi bio još tu?

  4. Istina boli. Nije lako prihvatiti i sebe varati. Jedini je Prigozin koji sme da kaze istinu i da ne ode u Putinove kazamate, kao vecina Rusa svi koji misle svojom glavom i vide gde ih ovaj bivsi niski kgb spijuncic vodi.

  5. Sramite se svoje gluposti i zaslepljenosti najnizim nacionalizmom, primitivizmom i fasistickim idejama. Tu ste negde – vrlo blizu Prigozina, Arkana, Zvezdana, i Vuka Brankovica.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here