Tanjug

Buru u Prištini, pa čak i pretnje hapšenjem predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, izazvali su plakati kojima je bio izlepljen sever Kosova i Metohije u nedelju ujutru sa slikom Vučića i porukom ćiriličnim napisom “Vrhovni komandante, čekamo te”! Na plakatima je fotografija predsednika Vučića pored stroja Vojske Srbije.

Povodom tih plakata sa likom predsednika Srbije je tzv. ministar policije privremenih prištinskih institucija Dželjalj Svečlja, zapretio da će Vučić, ukoliko dođe na Kosovo bez prethodnog zahteva Prištini, biti uhapšen.

Komentari tog, kako je rekao premijer i predsednik Srpske napredne stranke Miloš Vučević, samozvanog zvaničnika lažne države o predsedniku Aleksandru Vučiću dokazuju ekstremno visok stepen zavisti i mržnje, kao i emocija koje dominiraju Kurtijevom politikom.

– Zavisti, jer u Prištini nemaju, niti će ikada imati i milioniti deo političkog kapaciteta, intelektualne snage i moralne čvrstine Aleksandra Vučića. Mržnje, jer ne mogu, uprkos svoj podršci istomišljenika u delu srpske opozicije, da umanje istorijski visoku podršku koju u srpskom narodu uživa srpski predsednik Aleksandar Vučić – naveo je Vučević.

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić je osudio izjave predstavnika režima u Prištini protiv predsednika Srbije ističući da su one poruka svim Srbima sa KiM, saopštio je MUP Srbije.

– Njihov je cilj da sve Srbe pohapse i proteraju, da etnički očiste KiM od Srba – poručio je Dačić, ukazujući da međunarodna zajednica mirno gleda te izlive mržnje i besa prema Vučiću, Srbiji i srpskom narodu.

Ivica Daćić je obrazložio i zašto im smeta Vučić.

– Zato što zahvaljući borbi predsednika Vučića nikada neće ostvariti svoj krvavi cilj, i nikada neće postati članica Ujedinjenih nacija. A Svečlja, kao osvedočeni separatista i pripadnik OVK, može da očekuje da će ga stići ruka pravde – naveo je Dačić i istakao da sama činjenica da se preti čoveku sa kojim vode dijalog u Briselu, pokazuje da oni ne žele nikakav dogovor, već samo sukobe.

Zapitao je i dokle će više međunarodna zajednica da ćuti i toleriše ratne bubnjeve iz Prištine.

– Neka se opredele, hoće li međunarodna zajednica rat ili mir? – zapitao je Dačić.

Uplašeni Svečlja

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković ocenio je da Aljbin Kurti “nije smeo da sedne za isti pregovorački sto sa Aleksandarom Vučićem” u Briselu, a da se sada prištinski ministar unutrašnjih poslova Dželjalj Svečlja uplašio čak i plakata sa likom predsednika Srbije.

– Prvo Kurti nije smeo za pregovarački sto sa Vučićem, a sad se Svečlja uplašio čak i plakata sa likom Aleksandra Vučića koje je neko zalepio, pa preti da bi da ga hapsi! Jedino što može, jeste da se kuraži po društvenim mrežama – poručio je Petković na mreži Iks.

9 COMMENTS

  1. Ali on ce podnijeti zahtjev da dodje na KiM i on ce doci u to ne sumnjam.Problem je kada se vrati sa Kosova on ce da prica kako je hrabar da ga niko nije ni pokusao hapsiti,cak ce reci da nije imao ni obezbjedjenja da je bio sam,a njih milion i da ih je pobijedio.

  2. Kurti I Vucic imaju istog poslodavca. Lako ce to oni resiti, kad im se kaze sta da urade. Jadan je narod.

  3. ШУПЉА ПРИЧА
    НЕ ТРЕБАЈУ ПРЕГОВАРАТИ
    НЕКА ПОШАЉУ албанци ВОЈСКУ ДА ПРЕУЗМУ КОСОВО И МЕТОХИЈУ
    ТО ЈЕ НАЈЛАКШЕ ДА УРАДЕ

    🇷🇸☦️🇷🇸

  4. Јадан народ а све због чланства у ЕУ и НАТО.Срам нас било….то је демократија,жена скуха ручак … морамо пола дати ЕУ , НАТО-у.

  5. Dragana!!!
    Zašto je jadan narod?
    Ja ne vidim da je jadan narod,
    narod sve podržava pa tako i njih.
    Napominjem:Gospodin Vučić je u svakom
    slučaju u pravu.

  6. Prazne priče jer ko iz priloženog unazad 3 god Vučiču i Kurtiju Mentori su im isti oni rade kako njima Gazde narede to što oni kad se vrate iz ,Brisela izmišlaju vruču vodu za unutrašnje političke poene.
    Ništa ozbiljnog tu nema samo se prepucavaju kako bi preusmjerili pažnju naroda od prevare koje rade u drugoj strani.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here