Presele mu lažne kese za smeće

0

I kese su brend: Ciriški kontejner i kese sa smećem
 

Kažnjen je novčano sa 15.000 franaka zbog falsifikovanja robe i zbog višestruke zloupotrebe saveznog zakona o neovlašćenom korišćenju grbova i drugih obeležja. U kaznu nisu uračunati sudski i troškovi istrage, kao ni 17.000 franaka koje će firma za reciklažu (koja je najviše oštećena) naplatiti pred Upravnim sudom kantona Cirih.
 

Naš zemljak je kese s oznakama kantona Cirih (koje se inače naplaćuju) jeftino izrađivao u Srbiji i preko prijatelja ih dovozio u Švajcarsku, gde ih je prodavao po njihovoj zvaničnoj ceni od dva franka. Polovinom aprila, kod mesta Sveta Margareta, prilikom rutinske kontrole, carinici su otkrili 160 rolni falsifovanih ciriških kesa upakovanih u osam kutija, s oznakama na srpskom jeziku što je odmah izazvalo sumnju.
 

Iako je 40-godišnji vozač tvrdio da su kese za potrebe vožnje, klupko je brzo počelo da se odmotava. Svih 1.800 kesa je oduzeto i angažovana je ciriška policija. Zatraženo je čak i veštačenje ciriške firme za reciklažu, koja je potvrdila da se radi o falsifikatu. Policija je otkrila i to da je vozač igrao samo sporednu ulogu, a da je glavni akter već spomenuti Srbin iz drugog kantona, koji je ubrzo uhapšen.
 

(Opširnije u štampanom izdanju "Vesti" za 23. 11.)

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here