Preminuo najpoznatiji srpski saobraćajac

0

 Baletan na ulici: Jovan Bulj fotografisan sedamdesetih
 

Bulj je početkom sedamdesetih, u beloj uniformi, sa belim šlemom i belim rukavicama, gracioznim pokretima regulisao saobraćaj na izlasku iz Terazijskog tunela, kod Doma omladine, kao i na Terazijama.

U leksikonu YU- mitologije navodi se da je Jovan Bulj "ražalovan iz razloga koji su ostali nepoznati (sklonost alkoholu navodi se kao barem jedan od njih) i da je godinama tavorio radeći kao čuvar na jednom od beogradskih parkinga."

Za njega su znali svi Beograđani, bio je redovan gost na prijemima u Skupštini grada, čak i kod predsednika SFRJ Josipa Broza Tita, a na svetskom prvenstvu u gracioznom regulisanju saobraćaja zauzeo je treće mesto, pa je predstavljen i kraljici Elizabeti.

 

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić uputio je, povodom smrti legendarnog beogradskog saobraćajca iz sedamdesetih godina Jovana Bulja, telegram saučešća njegovoj porodici, saopštilo je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova.

"U ime MUP i u svoje ime upućujem vam izraze dubokog saučešća povodom smrti vašeg Jovana. Legenda beogradske policije, naš najčuveniji saobraćajac, posvećenik svog posla, treba da nas podseća da posao policajca može da bude i uzbudljiv, ukoliko se radi sa velikom ljubavlju", navodi se u telegramu.

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here