Srna
Mićo Mićić

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić preminuo je posle duže borbe sa koronavirusom.

Mićić je 26. novembra iz bijeljinske bolnice prebačen u UKC RS zbog koronavirusa i ubrzo je priključen na respirator da bi mu 11. decembra otkazala pluća.

Mićo Mićić rođen je u Bijeljini 1956. godine, gde je završio osnovnu i srednju školu. Fakultet za fizičku kulturu završio je u Sarajevu 1981. godine.

Nakon što je diplomirao, Mićić je narednih 15 godina bio profesor u dve srednje škole u Kalesiji i Bijeljini. Karijeru nastavlja u Administrativnoj službi Opštine Bijeljina, odakle posle četiri godine odlazi u Vladu Republike Srpske, gde je 2001. godine izabran za ministra u Ministarstvu za izbeglice i raseljena lica. Tri godine kasnije, izabran je za ministra rada i boračko-invalidske zaštite Vlade RS.

Nakon završetka drugog ministarskog mandata 2005. godine, bio je zamenik direktora Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje RS. Iste godine postaje načelnik Opštine Bijeljina, a na ovu funkciju izabran je i tri godine kasnije. Od tada, pa do poslednjih lokalnih izbora 2020. godine je bio na poziciji prvog čovjeka Bijeljine.

Obavljao je dužnost predsednika, a kasnije potpredsednika Saveza opština i gradova Republike Srpske.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here