Kosovo online
Zoran Milanovič i Jens Stoltenberg

Predsednik Hrvatske Zoran Milanović na zajedničkoj konfereciji sa generalnim sekretarom NATO Jensom Stoltenbergom, kazao da je Zagreb na odluku Srbije da protera prvog sekretara ambasade Hrvatske u Beogradu Hrvoja Šnajdera, mogla da reaguje samo recipročnom merom.

Milanović ističe da odluka o proterivanju i sprovođenje recipročne mere od strane Hrvatske, ne doprinosi jačanju odnosa sa Srbijom, koji kako navodi, ionako nisu na najboljem nivou.

– Mislim da to morate pitati vlasti u Beogradu. Meni je žao zbog toga i Hrvatska je mogla reagovati samo recipročnom merom, iste prirode, istog sadržaja, prema srpskoj ambasadi u Zagrebu. Šta je radio hrvatski diplomata, pretpostavljam kao i sve diplomate, svoj posao. Ovo nije produktivna mera, ne doprinosi jačanju, a ni očuvanju postojećeg nivoa odnosa, koji nije baš visok – kazao je hrvatski predsednik.

Milanović je dodao da je posle incidenta na severu Kosova, pre više od mesec dana, bio dosta suzdržan u pogledu reakcije prema Beogradu, kada se veliki broj lidera zalagao za uvođenje sankcija.

– I dalje smatram da su sankcije kao instrument u pogledu spoljne politike promašene, i to nisam radio da bih abolirao Hrvatsku od bilo kakve odgovornosti, za neko nedopušteno ponašanje, to sam uradio iz uverenja, bez da očekujem bilo kakvu povratnu uslugu – zaključio je Milanović.

4 COMMENTS

  1. ŽIVELA EVROPA, ŽIVELA AMERIKA! ŽIVELA SRBIJA, EVROPSKA NATO SRBIJA, ŽIVELA EVROPSKA UNIJA SA SRBIJOM U NJOJ. EVROPSKA NATO SRBIJA, KONAČNO SVOJA NA SVOME MEĐU SVOJIMA.

  2. Хрватски Амбасадор радио свој посао Шпијунаже,добро је још и прошао,како је могао!

    • Sto ne hapse najveceg Hrvatskog Spiuna Dodika.Znate li vi da je Milanovica u Republici Srbskoj odlikovao zlocince iz Sijekovca gdje su pobijeni Srbi.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here