commons.wikimedia
Kapitol, sedište Kongresa SAD

Predlog zakona o pružanju vojne pomoći Ukrajini, Izraelu i Tajvanu, konfiskovanju zamrznute ruske imovine radi njihove faktičke predaje Kijevu, kao i o uvođenju dodatnih sankcija Kini, prošao je proceduralno glasanje u Predstavničkom domu američkog Kongresa.

Nije isključeno da bi Predstavnički dom mogao da odobri ovaj paket već u subotu.

Demokratska frakcija u gornjem domu Kongresa već je signalizirala da je spremna da obezbedi operativno odobrenje paketa. Nakon toga, potpisaće ga američki predsednik Džozef Bajden i stupiće na snagu.

Proceduralnom glasanju prethodila je kratka rasprava o ovim predlozima zakona, koji su zatim objedinjeni u jedan paket. Inicijativu da se u ovom obliku formalizuju dodatna izdvajanja iz federalnog budžeta SAD za vojne potrebe Ukrajine, Izraela i Tajvana, predstavio je predsedavajući Predstavničkog doma Majk Džonson.

Džonson je 17. aprila predstavio tekstove predloga zakona uključenih u paket, a iz kojih je sledilo da će pomoć Kijevu biti data na kredit.

Američki predsednik Džozef Bajden (iz tabora demokrata) u početku je bio protiv fragmentacije zahteva njegove administracije za vojnu pomoć Ukrajini, Izraelu i Tajvanu, da bi naknadno podržao Džonsonovu inicijativu.

4 COMMENTS

  1. ДАЛЕКО СТЕ ОТИШЛИ
    НЕЋЕ ВАМ ТО УСПЈЕТИ
    ВАША ИМОВИНА ПОСТОЈИ У БИЛО КОМ ОБЛИКУ У РУСИЈИ
    ТО МОЖЕТЕ ТАКОЂЕ ЗАБОРАВИТИ
    А ОД УКРАЈИНЕ ШТА ЋЕ ДА ОСТАНЕ
    БОГ☦️САМО ЗНА
    🇷🇺☦️🇷🇺

  2. SRBIJA POLAKO ALI SIGURNO IDE U EU! ŽIVELA EVROPA! ŽIVELA AMERIKA! ŽIVELA SRBIJA, EVROPSKA NATO SRBIJA, ŽIVELA EVROPSKA UNIJA SA SRBIJOM U NJOJ. EVROPSKA NATO SRBIJA, KONAČNO SVOJA NA SVOME MEĐU SVOJIMA. ONI KOJI NE VOLE ZAPAD TREBA DA BOJKOTUJU ISTI, TAKO ŠTO ĆE ISTOK PODRŽATI MENJAJUĆI EVRE I DOLARE U RUBLJE I JUANE I TRAŽITI POSAO U rUSIJI I kINI I NARAVNO SEVERNOJ KOREJI. A I SVE OSTALO LOŠE ZAPADNO, MENJATI ZA BOLJE ISTOČNO. I SRBIJI JE NAJBOLJE DA PREĐE NA EVRO. ŠTO ĆE SE U BUDUNOSTI SIGURNO I DOGODITI.

  3. SRBIJA SE POLAKO ALI SIGURNO UDALJAVA OD EU! ŽIVELA RUSIJA! ŽIVELA KINA! ŽIVELA NEZAVISNA SRBIJA I ŽIVEO BRICS SA SRBIJOM. NEZAVISNA SRBIJA, KONAČNO SVOJA NA SVOME, MEĐU SVOJIMA. ONI KOJI NE VOLE ZAPAD TREBA DA BOJKOTUJU ISTI, TAKO ŠTO ĆE ISTOK PODRŽATI MENJAJUĆI EVRE I DOLARE U RUBLJE I JUANE I TRAŽITI POSAO U RUSIJI, KINI I NARAVNO BRICSU. A I SVE OSTALO LOŠE ZAPADNO, MENJATI ZA BOLJE ISTOČNO. I SRBIJI JE NAJBOLJE DA OSTANE NA SVOM DINARU, ŠTO ĆE SE U BUDUNOSTI SIGURNO I DOGODITI. ŽIVELA PONOSNA, SLOBODARSKA I SLOBODNA SRBIJA! ŽIVELA!

  4. SRBIJA JE NA ZAPADU, U EVROPI, U EU, MEĐU SVOJIMA, SVOJOM BRAĆOM ! ŽIVELA EVROPA! ŽIVELA AMERIKA! ŽIVELA SRBIJA, EVROPSKA NATO SRBIJA, ŽIVELA EVROPSKA UNIJA SA SRBIJOM U NJOJ. EVROPSKA NATO SRBIJA, KONAČNO SVOJA NA SVOME MEĐU SVOJIMA. ONI KOJI NE VOLE NAŠ ZAPAD TREBA DA BOJKOTUJU ISTI, TAKO ŠTO ĆE ISTOK PODRŽATI UNIŠTAVAJUĆI (CEPAJUĆI) NAŠE ZAPADNE EVRE I DOLARE A TRAŽITI PLATU U RUBLJAMA I JUANIMA, TRAŽITI POSAO NA ISTOKU U rUSIJI I kINI I NARAVNO sEVERNOJ kOREJI, GDE SE RADNIČKA PRAVA VEOMA POŠTUJU. A I SVE OSTALO LOŠE ZAPADNO,OD AUTOMOBILA,GARDEROBE, TEHNIKE,,,, MENJATI ZA BOLJE ISTOČNO. PATRIOTE, POZOVITE ROĐAKE PATRIOTE DA SA NAŠEG ZAPADA IDU DA RADE NA ISTOK, DA SE KOD NAS NE MUČE RADEĆI ZA BEZVREDNE PRLJAVE EVRE I DOLARE…

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here