mtelgermany.de
Đorđe Milićević, ministar bez portfelja u Vladi Republike Srbije zadužen za odnose sa dijasporom

U subotu, 29. juna u Hajlbronu kod Štutgarta održane su šeste po redu Vidovdanske dečje sportske igre.

U organizaciji Generalnog konzulata Republike Srbije u Štutgartu i uz saradnju sa nastavnicima Srpske dopunske škole u pokrajini Baden Virtemberg osmišljen je bogat program za oko hiljadu učesnika uz prisustvo važnih zvanica.

Ovogodišnje Vidovdanske dečje sportske igre svečano je otvorio Đorđe Milićević, ministar bez portfelja u Vladi Republike Srbije zadužen za odnose sa dijasporom.

Ministar je pohvalio učesnike istakavši da sport nije samo prilika da se takmiče i zabave, već i način da razviju timski duh, fer plej i zdrav način života. Posebno ga je obradovalo da su učesnici igara bili u majicama sa grbom Srbije i u dresovima srpskih klubova, te je napomenuo:

– Važno je deco da, gde god živeli, negujete svoje korene i kulturu, i navijate za Srbiju i za Republiku Srpsku, da uvek pamtite da smo jedan narod i da reka Drina nije granica koja nas razdvaja, nego kičma koja nas spaja.

Ministar Milićević je istakao da je ponosan da deca u Srpskoj dopunskoj školi vredno uče srpski jezik, kulturu i istoriju i da u glas pevaju srpsku himnu i srpske patriotske pesme, i dodao:

– A jednog dana, kad završite škole i fakultete, očekujemo vas u matici Srbiji da se u nju trajno vratite i da u njoj primenite svoje znanje i iskustvo. Ne mogu da vam poželim dobrodošlicu u Srbiju, jer nisam ja u Srbiji domaćin, a vi gosti. Srbija je kuća svih nas i vi ste u Srbiji svoji u svojoj kući.

Plakat za VI Vidovdanske dečje sportske igre

Generalni konzul Srbije u Štutgartu Dragan Dimitrijević i Tatjana Hot, koordinatorka Srpskih dopunskih škola Ministarstva prosvete Srbije, organizovali su ovu manifestaciju, a otvaranju su prisustvovali i: Vera Sajić, generalni konzul BiH u Štutgartu, i Aleksandar Đurđić i Božidar Vučurović, generalni konzuli Srbije u Frankfurtu i Minhenu.

Shvatajući značaj ove manifestacije za našu decu i zajednicu u Nemačkoj, kao i značaj povezivanja dijaspore i matice, Telekom Srbija je dao podršku ovoj manifestaciji, a samom događaju prisustvovao je i Vladimir Lučić, generalni direktor Telekoma Srbija.

Vladimir Lučić, generalni direktor Telekoma Srbija

Telekom Srbija, preko svoje ćerke firme MTEL za Zapadnu Evropu obezbedio je za sve naše ljude posebne pakete za internet, mobilne telefone i televiziju.

Budite zvezda sa MTEL-om

 MTEL-ova STAR tarifa obezbeđuje:

– 5G brzinu mobilnog interneta uz najbolji kvalitet mreže: D-Netz Qualität.

– Cenu od samo 14,98 € mesečno, bez ugovorne obaveze.
– Mobilni internet od 25 GB u Nemačkoj i ostalim zemljama EU,
Švajcarskoj, Velikoj Britaniji, Srbiji, BiH, Crnoj Gori i Severnoj Makedoniji.
– Neograničene minute i SMS poruke prema svim mrežama u Nemačkoj i mrežama MTEL zone: mts u Srbiji, m:tel BiH, m:tel Crna Gora i m:tel S. Makedonija.
Dodatno, stiže i nova TV Ponuda za postojeći paket PREMIUM TV XL sa ugovornom obavezom na dve godine od samo 5,90 € mesečno, a nakon toga se vraća na regularnu cenu od 15 € mesečno. Bez gratis perioda i uz testni period od 30 dana.

MTEL je otvorio poslovnice u nemačkim gradovima :

– München (Pasing Arcaden tržni centar),

– Düsseldorf (Düsseldorf Arcaden tržni centar)

– Mönchengladbach (Minto tržni centar)

– Recklinghausen (Palais Vest tržni centar)

Za sve zainteresovane telefon korisničkog centra MTEL-a u Nemačkoj je: +49 153 310 310 310. Centar je višejezičan (ex-YU, nemački i engleski jezik), pa pored naših korisnika i stranci lako mogu da dobiju informacije o uslugama MTEL-a.

Dobrodošli!

MTEL-ova STAR tarifa

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here