Prate “Vesti” i pomažu

0

Udruženje građana Za naše Vranje za manje od godinu dana postojanja okupilo je 250 članova koji su pokrenuli niz aktivnosti od koristi za pojedince i opštinu Vranje. Uglavnom se radi o mladim osobama do 30 godina.
– Jedan od prvih projekata koje je udruženje apliciralo kod ambasade Japana treba da doprinese zaštiti životne sredine i podizanju ekološke svesti građana Vranja. Takođe, u pripremi je još nekoliko projekata, a ostvarili smo saradnju sa više nevladinih organizacija s teritoriji cele Srbije – kaže Borka Stefanović, portparol udruženja Za naše Vranje.
Oni su bili posebno aktivni u humanitarnim akcijama u Pčinjskom regionu koje su organizovali čitajući o pojedinačnim i porodičnim sudbinama na portalu “Vesti”.
– Učestvovali smo u niz akcija, prikupljali pomoć zahvaljujući članovima, njihovim rođacima, prijateljima, poznanicima. Shodno svojim mogućnostima, uspeli smo da stignemo i uručimo pomoć za štićenike Humanitarnog mosta u “Vestima”, porodicama Stamenković iz Babine poljane kod Vranjske Banje, porodici Stamenković iz Smiljevića kod Vranja, potom Jeleni Simić za odlazak na lečenje u Nemačku, pomoć devetomesečnoj Anastasiji, kojoj je bila potrebna operacija, pomoć za bujanovačke izbeglice kojima su izgorele barake za stanovanje i drugima – ističe Ilija Popović, predsednik Udruženja.
Pored toga, dali su svoj skromni doprinos i u pomoći za nastradale u poplavama. Preduzeli su i brojne akcije za pomoć deci u ustanovama socijalne zaštite.
Nakon objavljivanja priče na portalu “Vesti” o siromašnoj, ali čestitoj porodici Stamenković iz zaseoka Tamno bučje u selu Babina poljana članovi Udruženja su ih posetili i uručili pomoć.
Zarije sa suprugom Slađanom i decom dvanestogodišnjim Aleksandrom, devetogodišnjom Anastasijom i četvorogodišnjim Draganom su se istinski obradovali pomoći.
– Nakon uspešno sprovedene akcije pomoći porodici Stamenković, uspeli smo da animiramo i druge u Vranju, a i šire. Zahvaljujući čitaocima “Vesti” i svima koji su uzeli učešće u ovoj akciji uspeli smo da sakupino dovoljno para kako bi porodica kupila odgovarjući kuću i imanje u Vojvodini gde se odselila – navodi Popović.

Ant
Pomoć izbeglicama
Stručna škola iz Bujanovca “Sveti Sava” zajedno sa udruženjem Za naše Vranje sprovela je akciju prikupljanja garderobe i hrane za porodice izbegle s Kosova kojima je 29. novembra 2013. godine izgorela baraka u kojoj su živeli.
– Uručili smo im pomoć, zahvalnost se jasno videla na njihovim napaćenim licima. Kod ovih ljudi se vidi sloga, jedni o drugima brinu, zajedno dele i ono malo što imaju- kažu u Udruženju.

ŽMEĐUNAS:

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here