Pozovite Crnu Goru u NATO

0

Lobira za Crnu Goru: Vesna Pusić, ministarka inostranih poslova Hrvatske
 

Pusićeva, koja je i ministar inostranih poslova i predsednik Hrvatske narodne stranke, gost je Liberalne partije Crne Gore na međunarodnoj NATO konferenciji lidera liberalnih partija koja se održava u Kotoru.

 

Ona je navela da je Crna Gora ispunila uslove kada je reč o reformama, da se pokazala u misiji ISAF u Avganistanu, kao i u reakcijama "držeći stranu NATO-u posle krize u Ukrajini".

 

"S obzirom na geopolitičku poziciju, Crna Gora je neobično važna zemlja kada je u pitanju sigurnost Jadranskog mora sa svih strana i ovog dela Evrope", navela je Pusićeva, navodeći segmente pisma upućeno generalnom sekretaru NATO-a Andreasu fog Rasmusenu i Savjetu ministara Alijanse.

 

Na pitanje šta vidi kao prepreke pristupanju Crne Gore NATO-u, Pusić je navela da ih "ima puno i da ih ne treba potcenjivati".

 

"Bio bi to trijumf da Crna Gora dobije pozivnicu, a kao moguća prepreka bila bi i procena nekih država članica da nisu ispunjeni uslovi, zatim generalna atmosfera koja vlada da ovo možda nije trenutak za proširenje", dodala je Pusićeva.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here