Foto: Srđan Stevanović
Novak Đoković i Grigor Dimitrov

Hrvatski teniser Borna Ćorić, Kristijan Groh, trener Grigora Dimitrova i kondicioni trener Novaka Đokovića, Marko Paniki, pozitivni su na koronavirus, objavio je Hrvatski zavod za javno zdravlje.

Ukupno 22 osobe su testirane nakon što je objavljeno da Dimitrov ima virus, a finale Adrija tura otkazano. Testirani su svi koji su imali bliski kontakt sa Bugarinom, a negativni su Aleksandar Zverev, Marin Čilić, Goran Ivanišević, Miljan Amanović, Đorđe Đoković, Goran Đoković…

Kako prenosi Tanjug, Novak Đoković nema simptome i on će se testirati po povratku u Beograd, verovatno već danas.

Organizatori regionalnog teniskog turnira Adrija tur u Zadru oglasili su se saopštenjem povodom otkazivanja finalnog meča između najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića i Rusa Andreja Rubljova.

Finale je otkazano nakon što je Grigor Dimitrov saopštio je da je pozitivan na Covid-19, a organizatori su naveli da su “preventivno otkazali finale Adrija tura koje je bilo planirano kao teniski spektakl, kako bi zaštitili zdravlje svih učesnika i posetilaca”.

“Učesnici Adrija tura iz inostranstva, ukljućujući tenisere iz Srbije, i organizatore, slobodni su da otputuju nazad kućama, gde je potrebno da se jave epidemiološkim službama, kako bi dobili informacije i dalje preporuke. To je istakla epidemiološka služba Zadarske županije, sa kojom su organizatori turnira sve vreme na direktnoj vezi. Za sve učesnike iz Hrvatske, preporuka je da svi koji su bili u bliskom kontaktu dužem od 10 minuta sa Grigorom Dimitrovom sprovedu samoizolaciju od 14 dana i da se jave svom lekaru opšte prakse”.

Plenković i Grabar Kitarović bili na Adrija turu

Na teniskom turniru u Zadru primećeni su i hrvatski premijer Andrej Plenković i bivša predsednica Kolinda Grabar Kitarović sa suprugom.

Plenković se u Zadru pozdravljao sa nekim teniserima, a između ostalih i sa Čilićem i Đokovićem koji su bili u direktnom kontaktu sa zaraženim Dimitrovom tih dana, a kako navodi portal Indeks, hrvatski premijer pri tome nije bio na propisanoj distanci.

Dimitrov se u Zadru družio sa velikim brojem ljudi, pretpostavlja se čak i sa više stotina, možda i hiljada, među kojima je bio i veliki broj dece u okviru “Kids deja”.

1 COMMENT

  1. Свашта са овим Балканцима! Отказали Корона Турнир Самоистребљења кад је све кренуло по плану. А баш је било забавно.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here