Povelja Rudolfu Ebervajnu

0

Vladika Konstantin i Vukašin Petrović lome slavski kolač

 

Vladika je osveštao slavska obeležja i lomio slavski kolač sa kumom ovogodišnje slave Vukašinom Petrovićem iz Štraubinga, koji je sa suprugom Suzanom pripremio slavski ručak za sve prisutne. Izabran je i kum slave sledeće godine – Duško Ginder, takođe iz Štraubinga.

Na bogosluženju i slavskom ručku bili su gradonačelnik Regenzburga dr Hans Šajdinger, kao i predstavnici Katoličke crkve. Bio je tu i dr Rudolf Ebervajn, negdašnji predsednik frakcije CSU, a danas poslanik u Gradskoj skupštini,inače veliki prijatelj Srba.

 

On je iz ruku vladike Konstantina primio gramatu (povelju) kao znak zahvalnosti za sve što je do sada učinio za Crkvenu parohiju Prepodobnog Simeona Mirotočivog u Regenzburgu i našu zajednicu u ovoj sredini.

 

 

Kreće saradnja sa Bijeljinom

Tokom slavskog ručka, prisutnima se obratio gradonačelnik Hans Šajdinger i rekao da je prihvaćena inicijativa o uspostavljanju kontakata i saradnje Regenzburga i Bijeljine u različitim oblastima. Ostalo je još da se dogovori program susreta i poseta delegacija dva grada što bi trebalo da prethodi uspostavljanju prijateljskih i partnerskih odnosa.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here