Tanjug

Srbija protiv SAD, Hrvatska ili Mađarska, počinju utakmice za medalje. Malo ko je očekivao Ameriku u četiri najbolja, a budimo iskreni, Španija, Italija i Grčka su bili viđeniji od srpskog tima, ali je na kraju sve kako je zasluženo. Računaju se pobede kojima se stiče rejting na turniru. Amerikanci su to učinili protiv Hrvatske i Australije, a Srbija trijumfima u duelima sa Francuskom i Grčkom. Svi su tu zasluženo jer su svoje vrline iskoristili.

Kao i svaki polufinalni susret sve je otvoreno. Srbi su na papiru bolji tim, ali ne smeju da dozvole da Americi budu ono što su Grci bili srpskom timu. Snaga treba da se pokaže od starta i posebno treba biti strpljiv i čekati greške tima kojeg vodi Dejan Udovičić.

SAD će biti bez Hupera, značajnog u rotaciji. Srbija dolazi sa ogromnim samopouzdanjem, skinutim teretom četvrtfinala, sa definitivnom potvrdom da mogu protiv svakog da igraju. Mandić igra savršeno, svako bljesne poput Dedovića, Viktora Rašovića, Vica… Srbija u ovom meču može mnogo da dobije i u danima kada srpskom sportu ne ide u Parizu, pobeda i medalja su ogroman motiv. Samo da shvate da predstoji 32 minuta prave rovovske borbe.

Dejan Udovičić je uradio veliki posao, ali ko misli da će se njegov sastav zadovoljiti plasmanom u polufinale grdno se vara. Ako ga pitate, reći će da je došao po medalju. Zna dobro srpski sastav, napraviće taktiku sa sjajnim šuterima i neće biti Stevanovićevom sastavu ni malo lako.

Daub je u šuterskoj formi, Irving i Bouen umeju da pogode, odličan sastav za gledanje. Pripremljeni maksimalno sa željom da Igre u Los Anđelesu 2028. dočekaju sa što boljim plasmanom. U ovom veku Srbija ima prvo dve bronze pa dva zlata, SAD samo srebro u Pekingu.

Meč Srbije i SAD počinje u 14,30 časova, a u drugom polufinalu sastaju se Hrvatska i Mađarska, koja posle trećeg zlata zaredom osvojenog 2008. godine, nije bila olimpijski šampion.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here