Posle Noleta u Vrnjačku Banju

0

Na Letnjoj pozornici u Vrnjačkoj Banji, večeras počinje 22. festival narodne muzike Moravski biseri na kojem će učestvovati najpoznatiji pevači narodne muzike, između ostalih i Miroslav Ilić, Radiša Urošević, Marinko Rokvić, Zorica Brunclik, Vera Matović, Gordana Lazarević, Suzana Jovanović, Bora Drljača, Era Ojdanić, Radmila Misić, Goca Božinovska, Aleksandra Ristanović… Festival je takmičarskog karaktera, na kojem se izvode nove kompozicije. Održava se u dva dela, veče novih nada i veče zvezda, na kojima će biti izvedeno 40 novih pesama.
– Festival narodne muzike Moravski biseri 2014. ima za cilj očuvanje tradicionalne srpske pesme komponovane u duhu izvornog melosa – kaže direktor, Zoran Trifunović.
U realizaciji festivala učestvuje oko 150 radio-stanica iz Srbije i 50 TV centara Srbije i Republike Srpske, koji će svojim glasovima proglasiti najuspešnije. U okviru manifestacije biće dodeljene nagrade za životno delo. Festival organizuje Muzičko-poslovni centar Melos marketing Jagodina i Muzička mreža Srbije, a pod pokroviteljstvom Opštine Vrnjačka Banja. Inače, prošle godine u Vrnjačkoj Banji pobedu je odneo Marinko Rokvić sa pesmom "Život ti je čudna priča".

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here