Printscreen/Youtube
Renata Alt

“Pregovori sa Srbijom o pristupanju EU moraju biti odmah zamrznuti”, poručuje poslanica nemačkog FDP Renata Alt. To je njena reakcija na stavove o nezavisnosti Kosova koje je predsednik Vučića izneo u Skupštini Srbije.

“Vučić pokazuje da ne pridaje značaj dugoročnoj normalizaciji odnosa sa susedom, a oštri tonovi iz Beograda dodatno su opteretili ionako napetu situaciju između dve zemlje”, ocenjuje u pisanoj izjavi koju je dostavila medijima Renata Alt, poslanica nemačkih Liberala (FDP) i predsednica Odbora Bundestaga za ljudska prava i humanitarnu pomoć.

“Činjenica da Vučić istovremeno pojačava saradnju sa Kremljom i opire se sankcijama Rusiji, dijametralno je suprotna spoljnoj politici EU”, ukazuje ona i zaključuje: “Pregovori sa Srbijom o pristupanju EU sada moraju biti odmah zamrznuti”.

Govoreći u utorak (31.5.) pred Skupštinom Srbije nakon polaganja zakletve za drugi predsednički mandat, Aleksandar Vučić je, između ostalog, rekao:

– Šta god vam govorili sa Zapada, Kosovo i Metohija biće veća i važnija tema. Oni će vam reći da to nije tako i da Kosovo nije slično kao drugi primeri u svetu. Što više to ponavljaju, to ih više to muči – rekao je Vučić i zaključio: “Znam da ovo niko ne želi da sluša u Srbiji, ali mi moramo da budemo spremni na kompromise.”

20 COMMENTS

  1. Тако му то дође кад Срби шире братство-јединство и православље по целом свету. Свака шуша може да им седне на главу. Нема проблема.

  2. Србији није место у унији која је подржавала варварско бомбардовање 1999, која нарушава територијални интегритет суверене земље а није у стању да реализује договоре којима је гарант, као нпр Бриселски споразум.. Уосталом јасно је да политиче одлуке немају везе са квалитетом живота Европљана већ само са интересом појединаца на власти – вредности уније (као што су лажљивост, ниподаштавње других уз уцене, притиске и несувисле коментаре, неефикасност, непознавање историје и културе балканских народа, негирање сопствених мана и грешака…) очигледно нису и српске вредности – дакле, драга Ребека ви својим путем, а ми нашим….
    PS дођите у Србију када крене зима, да се огрејете мало – Срби су гостопримљив народ…и нису злопамтила

    • Боље би било да смо злопамтила, не би се увек ишћуђавали када нас увек на исти начин кроз историју нападају једни те исти.

      Не брини се ти за њу, њу греје мржња према србима и Србији.

  3. Slazem se sa Nevenkom : SRBIJA NIJE ZA EU. Vecina Srpske dijaspore radi i zivi u EU. Sta ce bre Srbima u Srbiji nekakva Evropska Unija???? ::::)))))

  4. Waldo, jel’se secas Kosovske bitke 1389 godine? Pa svaka guslarska je nastala na tom porazu od prokletih Osmanlija. Znaci ipak se secamo i oplakujemo svoje poraze. Ali nismo zlopamtila.

    • Сећамо се и са тим се хвалимо. По неки се хвале и са Сремским фронтом.
      Сачувај Боже!

  5. Нека Бог благослови Ренату због тог захтева.
    Ако Бог да да никада не постанемо део уније у којој су скоро сви наши историјски непријатељи.
    То би значило да смо поништили себе и постали као они.
    Те западне “еуропске вредности” нису део српске традиције и културе.

  6. Tako je, cрбији није место у унији zboг варварскоg rata 1998-1999 na Kosovo!!!

  7. Bravo
    Može odmah
    Juče ako treba
    To je štap sa šargarepom
    Zdravo
    Samo vi svoju politiku
    Nastavak 3 rajha
    Bože☦️Pravde
    🇷🇸☦️🇷🇺

  8. Ko je Renata Alt i sta se ona pita. Pa moze ona da predlozi da odmah plate ostetu za bombardovanje Srbije a i Republike Srpske to bi joj bilo pametnije.

  9. Боље је да уђемо у Косово и онда преговарамо. Руси ће подржати тај демократски потез.

  10. Odlicna sansa da prekinemo \”pregovore\” i redefinisemo odnose sa evropskim zemljama ovaj put na nasu korist. Srbija treba da se okrene sebi, da proizvodi svoju sto zdraviju hranu umesto da je uvozi, da proizvodi svoje lekove i sve ono sto smo nekada uspesno proizvodili za svoje potrebe i potrebe suseda. Trebaju nam nase banke da bi novac iz prometa ostajao u nasoj zemlji. Da li znate da u Norveskoj postoje samo dve mlekare i da nije moguce uvesti ni jedan mlecni proizvod ukoliko ga te dve mlekare imaju u asortimanu? Norveska ima oko pet miliona stanovnika i ocigledno stiti svoje krave i svog stocara i naravno nije u EU. Postojali smo kao drzava mnogo pre nego sto je neko izmislio evropsku uniju a slicne greske sa ulazenjem u unijatske tvorevine smo vec pravili.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here