Tanjug/AP
Kristijano Ronaldo

Kakva drama u Frankfurtu! Veliki favorit Portugalija je tek posle penal serije uspela da eliminiše hrabre Slovence i plasire se u četvrtfinale Evropskog prvenstva.

Utakmica na Vald stadionu posle 90 minuta i dva produžetka završena je nerešeno 0:0. Na kraju su pobednika morali da odluče penali, a tu su više sreće i umešnosti imali Portugalci.

Junak meča bio je golman Diogo Košta, odbranio je sva tri penala slovenačkim fudbalerima.

Prva je šutirala Slovenija, a Košta je odbranio šut Josipa Iličića. Ronaldo se zatim ispravio (prethodno je u produžetku promašio penal) i savladao Oblaka, da bi golman Portugalije zaustavio i Juru Balkoveca.

Čuvar mreže Slovenije je bio nemoćan i protiv Bruna Fernandeša, a neverovatno raspoloženi Košta je fantastično osujetio i pokušaj Benjamina Verbiča. Potom je usledio šut Bernarda Silve, koji je sigurno poentirao za 3:0 i Portugalija se plasirala u četvrtfinale.

Tamo će igrati protiv Francuske, koja je ranije danas teško savladala Belgiju sa 1:0.

Što se tiče toka meča između Portugalije i Slovenije, obe selekcije su imale svoje prilike, ali Kristijano Ronaldo je bio ponovo u centru pažnje.

Nakon što je Žota iznudio jedanaesterac, legendarni napadač je onda preuzeo odgovornost. Međutim, njegov veoma loš pokušaj pročitao je i odbranio Jan Oblak, a jedan od najboljih fudbalera svih vremena je zaplakao!

U 115. minutu, Benjamin Šeško je mogao da reši sve. Pepe se okliznuo, izgubio loptu, Šeško je protrčao i izašao jedan na jedan sa Koštom, ali je golman Portugalije odbranio i spasao svoj tim, da bi kasnije postao i potpuni heroj nacije.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here