Portugalci spremali ribu

0

Portugalci, članovi Kulturnog kluba "Sveti Nikola" iz Herisaua, pred ovogodišnje uskršnje praznike, koji padaju u iste dane po oba kalendara, spremali su ribu na roštilju i servirali uz krompir-salatu, onako kao se to radi u njihovom zavičaju
Pekli su ribu na roštilju nabavljanu iz portugalske prodavnice u Švajcarskoj i tako predstavili svoju kuhinju.
Vrsni majstor za roštiljem, Portugalac Hoze Taira, dugogodišnji član ovog srpskog kluba, ispekao je ribu, a ostali njegovi drugari Žorž, Njunjez i Nelson su spremali specijalnu krompirovu salatu koja ide uz ribu, i to takođe na portugalski način.
Ovo nije prvi put da članovi ovog kluba, koji nisu Srbi, spremaju svoja nacionalna jela u ovom klubu.
– Znam da su kod vas ćevapčići omiljeno jelo, i ja ih volim, ali baš zato smo i hteli da ovoga puta, u vreme posta, ponudimo ribu, što je naš specijalitet i što je kod nas kod kuće često na trpezi – kaže Nelson Fernandes, Portugalac, član kluba "Sveti Nikola" iz Herisaua.
– Više puta godišnje naši članovi – Portugalci, Španci, Italijani, pa i Grci, prezentuju kuhinju podneblja sa kojeg potiču u našem klubu i tako se svi zajedno družimo i na kraju obavezno igramo po koju partiju stonog fudbala u turu pića – kaže Predrag Belić, predsednik Kulturnog kluba "Sveti Nikola" iz Herisaua.
 

Gosti iz Srbije
Napomenimo i to da su kao gosti na večeri bili i Dragan Petrović, rodom iz Mokranja kod Negotina i Mića Kostić, rodom iz Nikoličeva kod Zaječara. Oni su došli iz Srbije u goste svojim familijama i prijateljima.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here