Privatna arhiva
Složna porodica: Ničići sa decom

Plemenita čitateljka “Vesti”, donatorka iz Švajcarske koja je želela da bude anonimna, poslala je 100 evra osmočlanoj porodici Ničić iz Novog Badovca kod Gračanice. Ničići kubure sa bedom, i lošim zdravstvenim stanjem sina Jordana, pa ih je ovaj dar puno obradovao.

Nataša Virijević Ničić, majka šestoro dece, priča kako se dobročiniteljki javila čim je podigla novac, od srca joj zahvalila i poželela sve najbolje.

– Nemam reči kojima bih opisala njenu humanost. Hvala našoj darodavki i vama do neba i svima u “Vestima”… Bog vas blagoslovio zbog dobročinstava i dao vam zdravlje i sreću – zahvalna je Nataša.

Pomoć je, kaže, stigla u trenutku kada je više nego neophodna. Nažalost, uglavnom će otići na lečenje, a odvojiće nešto i za hranu.

Nataša (46) i njen suprug Bojan (47) ne rade, a socijalna davanja koja dobijaju su skromna i nedovoljna za život. Ona je imala dva infarkta, a Bojan pati od visokog pritiska, ima bolesnu prostatu i bubrege, pa moraju da kupuju skupe lekove.

– Sin Jordan je veoma slabog zdravlja i često završi u bolnici. Prethodnih dana se razbolela i ćerka Jovana, pa smo morali da platimo put do lekara i neke analize – jada se brižna majka kojoj su, nedavno kada je ležala u bolnici u Beogradu sa najmlađim sinom, naši humani čitaoci slali donacije za put, lekove, hranu.

Nataša i Bojan su, kako su “Vesti” pisale, doživeli dosta tragedija, što je umnogome uticalo na njihovo zdravlje.

– Bojanov otac je kidnapovan i ubijen, a brat, moj dever, preminuo od kancera. Onda nam je ista bolest 2018. godine uzela i najstariju ćerku Draganu uoči njenog 21. rođendana – navodi Nataša tuge koje su zauvek obeležile njihov život i napominje da su, pre nego što su dobili stan od opštine Gračanica, dugo živeli u kontejnerskom naselju.

Njih dvoje podižu Lazara, Nemanju, Jovanu, Jelenu, Jordana i Nevenu, a troje od njih su đaci, pa izdacima nikad kraja. Najmlađu četvorogodišnju ćerkicu je rodila posle Draganine smrti. Rađajući Nevenu ispunila je, kaže, poslednju želju preminule ćerke.

Vera u bolje dane

Mnogočlana porodica Ničić, kako priča ova požrtvovana majka, živi onako kako mora, više nego skromno.

– Ono što skuvam i stavim im na sto, to i pojedu. Odeću nasleđuju jedni od drugih, a nemaštinu koja nas konstantno muči, nadoknađujemo uzajamnom ljubavlju i verom u bolje dane -priča nam ona.

Kontakt

Ukoliko želite da pomognete porodici Ničić, možete ih kontaktirati putem telefona: + 381 66 92 73 323, a adresa je: Alekse Šantića 1, Novi Badovac 38205, Gračanica, KiM, Srbija. Tekući račun Nataše Ničić Virijević u Komercijalnoj banci je: 205-9001028320824-16. Na raspolaganju je i redakcija “Vesti”.