Pomoć matice bitna i u sportu

0

Sastanak je održan na inicijativu Zajednice srpskih klubova u Beču čije je predstavnike primio zamenik ministra Vojislav Tabački.

 

Sastanku je prisustvovao i Vukman Krivokuća, zamenik ministra za dijasporu i šef sektora za kulturno-prosvetnu, naučnu i sportsku saradnju pri Ministarstvu za dijasporu sa kojim zajednica ima odličnu saradnju i uz čiju pomoć je i došlo do realizacije ovog razgovora.
 

Razlog posete bilo je pre svega uspostavljanje kontakta sa Ministarstvom za sport i omladinu s obzirom na to da do sada to Ministarstvo nije imalo kontakte sa sportskim kolektivima u dijaspori, pogotovu ne u Beču.

DOGOVORENA SARADNJA: Krivokuća, Kapetanović, Tabački i Stokić

 

Predsednik zajednice je upoznao Tabačkog sa sportskim radom Srba u Beču, njihovim aktivnostima i rezultatima, ciljevima i problemima. Dogovorena je aktivnija saradnja i organizaciona pomoć Ministarstva sportskim aktivnostima naših ljudi u Beču, a prve svega aktivnosti koje će organizovati Zajednica srpskih klubova u Beču i Sportsko društvo Srbija 08.

 

Već u prvoj polovini iduće godine biće organizovana prezentacija dresa fudbalske reprezentacije Srbija za predstojeće Svetsko prvenstvo i Vidovdanski sportski susreti. Predstavnicima dva ministarstva upućen je poziv da, kao gosti zajednice, prisustvuju ovim sportskim događajima.
 

Zaključak ovog sastanka je da u dijaspori postoji ogroman sportski potencijal među srpskom decom i da matica, sportski kolektivi i asocijacije, moraju da im pruže veću organizacionu pomoć.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here