Pola godine čekaju na penziju

0

Briselskim sporazumom Vlada Srbije obavezala se da će u penziju poslati srpske policajce kojima se ukida radno mesto u policijskim upravama sa Kosova. Međutim, oko 200 bivših radnika policijske uprave Gnjilane, penzionisanih uredbom Vlade Srbije iz decembra 2013. godine, mesecima nisu dobili ni dinara, ali ni obaveštenje zašto su izuzeti sa spiska za isplatu.
Prema navodima Predraga Đorđevića, predsednika Samostalnog sindikata policije Srbije, ova grupa policajaca se žalila komisiji Vlade Srbije na odluku o ukidanju radnog odnosa, smatrajući da je odluka Vlade neosnovana. Međutim, žalba je odbijena, a u međuvremenu odluka Vlade je počela da se sprovodi.
– Umesto plata, od aprila je počela isplata tih penzija u visini od 60 odsto zarade. Jedan deo je primio platu, ali nas 200 koji smo se žalili, nije dobilo ni dinara. S obzirom na to da je ova plata za većinu jedino materijalno primanje, hitno apelujemo na sve nadležne državne organe i institucije da se ovaj problem najhitnije reši, jer je dobar deo srpskih policajaca ovim potezom sateran na prosjački štap – kaže Đorđević.
Policajci su se obratili i ministru policije Nebojši Stefanoviću, sa molbom da hitno utiče da se nastali problem reši.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here