Pokloni za decu Kosova

0

 

Igračke i knjige: Učenica iz severne Kosovske Mitrovice

Tako je nastavilo i posle osnivanja, pa su u okviru "Dečje nedelje", na čelu sa predsednikom Zoranom Zdravkovićem, nedavno obišli Kosmet. Ova poseta je organizovana kako bi se ispunila obećanja data u oktobru 2008, kad je u višednevnoj poseti u južnoj srpskoj pokrajini boravila grupa od 15 Nemaca i Švajcaraca. Reč je o uručivanju školskih torbi za 47 dece iz siromašnih porodica i novčanoj pomoći za kupovinu traktora za selo Opraške.

 

 

Zoran Zdravković kaže da je ova poseta imala mnogo veći značaj od materijalne podrške srpskom stanovništvu na Kosovu i Metohiji.
 

"Za vreme boravka u severnoj Kosovskoj Mitrovici, u srpskim enklavama i selu Opraške, obradovali smo naše ljude koji tamo žive. Imam utisak da im je naša poseta kao moralna podrška i osećaj da nisu napušteni, mnogo značajnija nego pokloni koje smo im uručili. U okviru ‘Dečje nedelje’ mi smo učenicima prvog i drugog razreda više osnovnih škola u severnoj Kosovskoj Mitrovici uručili školske torbe sa priborom za 47 učenika, ali su tu bili i drugi pokloni i igračke. U selu Opraške predali smo novčani prilog od 5.000 evra za kupovinu traktora, što je učinio Ranko Vuletić, a time će moći da se obradi zemlja u ovom selu iz kojeg Srbi ne žele da se isele – ističe Zdravković.

 

 

Ranko Vuletić sa traktorom za selo Opraške
 

I ova akcija pomoći ostvarena je u dogovoru sa predstavnicima lokalne samouprave i organizacijom Crvenog krsta u severnoj Kosovskoj Mitrovici i mestu Osojane. Da bi se nabavilo 47 školskih torbi napunjenih školskim priborom trebalo je obezbediti više od 7.000 evra. To je učinjeno zahvaljujući razumevanju i podršci naših poslovnih ljudi, Nemaca i Švajcaraca. Zoran Zdravković posebno ističe pomoć članova i prijatelja društva "Kosmit": Ivanke Gajić, Silke Vajze, Ljubice Bogdanović-Hepfl, Duška Radakovića i drugih.

 

 

(Opširnije u štampanom izdanju "Vesti" za 24. 10.)

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here