EPA-EFE/Mads Claus Rasmussen

Četiri koncerta britanskog sastava Koldplej (Coldplay), od kojih je prvi u sredu, održaće se u Beču uz pojačane mere bezbednosti s obzirom na nedavne terorističke pretnje koje su dovele do otkazivanja nastupa američke superzvezde Tejlor Svift u glavnom gradu Austrije.

Obožavatelji mogu da očekuju detaljne preglede i duža čekanja, objavila je policija.

Oko stadiona „Ernst Happel“, gde je Svift trebalo da nastupi, biće postavljene prepreke, a saobraćaj za vozila će biti ograničen.

Zvaničnici austrijske obaveštajne službe takođe proveravaju osobe koje rade na stadionu i oko njega.

Jedan od dvojice mladića osumnjičenih za planiranje terorističkog napada na koncertu Tejlor Svift radio je kao postavljač pozornice. Tri zakazana koncerta pevačice otkazana su početkom avgusta iz bezbednosnih razloga.

Koldplej bi u Beču trebalo da nastupi u sredu, četvrtak, subotu i nedelju pred otprilike 60.000 obožavatelja svake večeri.

Policija je rekla da ne postoji određena opasnost za sastav, ali pripadnici policije u uniformama i civilnoj odeći će svejedno biti raspoređeni radi zaštite članova benda.

„Tako sam srećan što sam u Beču“, napisao je pevač sastava Kris Martin na društvenoj platformi Iks uz svoju fotografiju.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here