Pixabay.com
Foto: Ilustracija

Toyota je poslednja u nizu marki koje su se suočile sa strogim standardima britanske Agencije za reklamne standarde (ASA).

Nakon što su zabranjene reklame za BMW xDrive, BMW i3 i Ford Mustang, ista sudbina zadesila je i japanskog proizvođača, konkretno njegovu reklamu za model Toyota Hilux.

Odluka da se reklama zabrani izazvala je oprečna mišljenja: na njoj su prikazani Hilux modeli koji voze van puta, što je i glavni razlog, a čini se da je zabrana doneta nakon samo jedne žalbe.

4 COMMENTS

  1. A baš me zanima ovi što su se žalili na “promovisanje ponašanja štetnog po okolinu”,kako idu u tu “okolinu”? Pretpostavljam da pešače par stotina kilometara.

  2. Превише агресивно дјелује , као напад и осајање свега. Лично мени се није свидјела због тога.

  3. Super je reklama ocigledno da su ljudi previse retardirani kad neko pomisli da bi svoja kola vozio ovako i na ovakvim mjestima.i da bi ovakva reklama pozivala ljude da to rade.onda treba zabraniti i pariz dakar jer unistavaju okolinu i pejzaž.sve zabranit.ma i duboko disanje zabranit!!!

  4. Ne mogu reći da reklama poziva na uništavanje prirode, ali podržavam da se ovakvi vidovi reklamiranja spreče. U suprotnom mogu doći u situaciju kao što je na Zlatiboru, da su livade i šume izrovane od točkova kvadova i niko ništa ne preduzima.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here