Podrška poplavljenim prijateljima

0

Predali novac: Delegacija kod poplavljenih
 

Goste su već prvog dana primili gradonačelnik Bijeljine Mićo Mihić i episkop tuzlansko-zvornički Hrizostom, a za vreme sedmodnevne posete obišli su nekoliko poplavljenih porodica i dečjih vrtića.

 

Slavili zajedno: Vili Mine i episkop Hrizostom
 

Prilikom posete vrtiću Čika Jova Zmaj Vili Mine prisutne je obradovao vešću da će Langenhagen na račun udruženja Pomoć za mladi život u Bijeljini, uskoro prebaciti 10.000 evra.

 

Gosti iz Nemačke jednoj samohranoj majci petnaestogodišnje devojčice predali su 500 evra, za opravku kuće. Novac je dar Evangelističke crkve Kod dobrog pastira iz Godshorna. Ovu porodicu, kako kaže Dragić, sa gostima iz Nemačke posetio je i načelnik opštine Bijeljina Mićo Mićić.

 

Beograd: Dočekao ih Aleksandar Neček (drugi sleva)
 

– Za poplavljene u Bijeljini je do sada stiglo ukupno 14.527 evra, a poklon su grada Langenhagena, građana, crkve, gimnazije i članova udruženja – kaže počasni građanin Bijeljine Dragić i naglašava da akcija nije završena.

Sveti velikomučenik Pantelejmon ( Pantelindan ) je krsna slava Bijeljine, a tim povodom delegacija iz Nemačke na više mesta bila je gost. Svuda su srdačno dočekani, a naročito Vili Mine kojem je ovo bila 13. poseta gradu-pobratimu.

 

Čas istorije: Gosti iz Nemačke na predavanju u muzeju
 

Gosti iz Nemačke prisustvovali su i predavanju u narodnom muzeju, a otvorili su i izložbu slika s temom poplava.

Na proputovanju kroz Beograd goste iz Nemačke dočekao je i pozdravio Aleksandar Neček, raniji višegodišnji predsednik jevrejskih zajednica u Srbiji.

 

Superbaki čestitali 90. rođendan

Šarlote Nojhaus u Bijeljini je boravila više od 15 puta, a deca iz Bijeljine zbog njene dobrote i gostoprimstva nazvali su je superbakom.
Mnogi od njih koji su u međuvremenu već odrasli ljudi nisu je zaboravili: iznenadili su je

tortom jer su znali da je nedavno u Langenhagenu proslavila 90. rođendan.
– Bio je to vrhunac ove nezaboravne posete – oduševljen je predsednik Dragić.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here